GOD SPRINT: Ola Spigseth (19), Nes Ski og Norge, under finalene på 1,2 km sprint fri teknikk for U-20 VM på Lygna.

Ola Spigseth nummer 8 i VM-sprint

Ola Spigseth (19) fra Årnes og Nes Ski sprintet inn til 8. plass i junior-VM.

Søndag sto sprint på programmet i årets junior-VM i langrenn, som ble arrangert på Lygna. Ola Spigseth fra Årnes og Nes Ski var en av de norske utvalgte, og han viste styrke da han gikk inn til en sterk 5. plass i prologen.

Dermed var han klar for kvartfinale, der han tok initiativet tidlig, la seg i front og spurtet inn først over målstreken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Hjemme på Årnes igjen – dette sier tvillingene om OL-eventyret

Dette merket NRK seg, og i intervjuet etter kvartfinalen var Ola optimistisk med tanke på semifinalen.

– Jeg ser at det er en fordel å ligge langt framme, og i den siste motbakken gjorde jeg akkurat det samme som Valerio Grond gjorde lørdag. Jeg føler meg ganske bra, og vanligvis så blir jeg bedre utover dagen, sa 19-åringen fra Årnes. Nevnte Valerio Grond fra Sveits vant VM-sprinten i U23-klassen lørdag.

VM-SPRINT: Johannes Lønnestad Flaaten (t.v.), Carl Rune fra Sverige, Ola Spigseth (startnr. 5) og Aleksander Elde Holmboe under finalene sprint på 1,2 km sprint fri teknikk for U-20 VM på Lygna.

Konkurransen i semifinalen var imidlertid beinhard. Ola lå lenge med helt framme, men mot slutten måtte han gi fra seg en luke og klarte ikke å kvalifisere seg til finalen fra sitt heat.

Johannes Lønnestad Flaaten vant sprintfinalen og tok VM-gull foran Elia Barp og Aleksander Elde Holmboe.

Les også
Celina (12) avsluttet Telecupen med sammenlagtseier

Ola Spigseths åttendeplass i junior-VM blir naturlig nok hyllet i det lokale langrennsmiljøet i Nes Ski.

– Vi snakker om veldig små marginer fra å gå til finalen. Vi bøyer oss i hatten og gratulerer, skriver Nes Ski i en melding på sosiale medier.