annonse

Ny boksefest på bryggeområdet på Årnes

Nytt stevne
Nytt stevne: Lørdag er det duket for nytt boksestevne på Årnes brygge. Bildet er fra fjorårets stevne. (Foto: Jan Erik Hæhre)
Åpent
Åpent: Asbjørg Wangen holder Elvepuben åpen. (Foto: Tommy Simon Norum)

Boksesjef Tor Øverby står klar med boksering på Årnes brygge førstkommende lørdag.

Jan Erik Hæhre

Det er nemlig tid for årets utendørsstevne i regi av FUVO Boxing Team, og Øverby lover underholdning i form av musikk og selvsagt boksing lørdag.

– Vi samarbeider i år med den nye driveren av Elvepuben, Asbjørg Wangen, sier Øverby.

Han slår fast at dette er et stort arrangement, og han håper og tror at værgudene viser seg fra sin beste side lørdag. Da blir det en veldig fin dag på Årnes brygge.

Gratis inngang

Øverby forteller at bokserne skal veies inn fra cirka 13-tiden, og et par timer senere blir det boksing og musikk.

– Lokale Runaway Boys skal stå for musikken, sier Øverby.

Boksingen skal lokale og tilreisende boksere stå for. programmet er ikke helt klart, Øverby jobber med noen boksere til stevnet.

– Men det blir gratis inngang, og vi fyrer opp grillene og selger grillmat, sier han.

Svenske boksere

Han forteller at han blant annet jobber med å få over noen svenske boksere, slik at de i år kan lokke med internasjonale kamper. For øvrig er det flere av hans egne boksere som skal i ilden.

– Klubbens tre diplomboksere, som har gjort det så bra i vår, skal i ringen. I tillegg blir det noen ordinære kamper og noen oppvisningskamper, sier Øverby.

Han håper å få til 10–12 kamper, kanskje flere, i løpet av stevnet på Årnes brygge.

– Får vi til flere er det en fin bonus, sier Øverby.

– Så er det jo lokaloppgjør på Årnes stadion, og FUVO-leder Tom Hagen har lovet å ta med seg alle ned på brygge etter kampen, sier Øverby.

En solid tradisjon

De har også fått til en avtale som sikrer at bokserne skal få en tur med mat på Elvekongen etter kampene. Og Elvepuben er selvsagt åpen.

FUVO Boxing Teams utestevne er blitt en solid tradisjon. Øverby startet dette, som er landets eneste utendørsstevne i boksing, på sin egen strand. Stevnet ble kombinert med en midtsommerfest.

På grunn av byggingen av strandhagehytter, er det ikke mulig å arrangere på stranda.

I 2017 ble stevnet flyttet til Årnes brygge, så det er tredje året Øverby inviterer til uteboksing på bryggekanten på Årnes.

annonse