HADDE DAGEN: Noah Pettersen (15), Raumnes Skytterlag, greide bragden å skyte fullt hus til 350 poeng.

Noah fikk fullklaff i KM

Noah Pettersen (15), Raumnes Skytterlag, skjøt seg inn i den gjeve 350-klubben til Det Frivillige Skyttervesen.

Lørdag sist helg stilte Nes/Hovind Skytterlag opp som vertskap for kretsmesterskap bane i krets 4, som består av skytterlagene Nes/Hovind, Haga, Skogbygden og Raumnes. Nærmere 40 skyttere fra bygda møtte opp på det flotte anlegget på Skøimåsan, til et godt gjennomført arrangement.

KM SKYTING: Noah Pettersen, Kristoffer Nybakk-Nilsen, Ole Marius Ingeborgrud, Åshild Nykmark og Kristine Osborg deltok i KM på Skøimåsan.

Åtte ulike klasser var representert på stevnet, i tillegg til rekrutteringsklassen for de nyeste skytterne, i klassen nybegynner ung. Denne klassen er en videreføring av den tidligere aspirantklassen, og består av skyttere i alderen 10-15 år. Dette er for mange unge skyttere veien inn i skytesporten, og Raumnes Skytterlag hadde med åtte ivrige skyttere i denne klassen, som alle gjennomførte et godt stevne med flere nye personlige rekorder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

TRIVES PÅ STEVNE: Kristine Osborg og Åshild Nykmark trives som alltid på skytestevner.

Skytingen besto av 25 skudd innledende for alle klasser. Finaleskytingen, som ble gjennomført i alle klasser bortsett fra nybegynner ung, besto av 10 skudd. Maksimal total poengsum blir da 350 poeng, det aller gjeveste en skytter kan oppnå poengmessig. Denne lørdagen var det Noah Pettersen fra Raumnes som greide denne bragden, på sitt siste stevne i klasse Eldre Rekrutt.

Noah har vist god form i lengre tid, og holdt også hodet kaldt på Skøimåsan.

– Endelig 350!

– Endelig 350, utbrøt en lettet og stolt Noah etter endt skyting.

– Jeg følte at jeg hadde nervene under kontroll, og med 250 poeng etter innledende skyting, fikk jeg trua på at det kunne bli fullt hus, sier han.

Noah ble dermed kretsmester i klasse eldre rekrutt. I tillegg blir han medlem av Det Frivillige Skyttervesens gjeve 350-klubb.

Av andre gode prestasjoner nevner vi Hanna Haukelia Høgåsseter, som rykket opp fra nybegynner ung til klasse rekrutt for kun to uker siden og som lørdag tok sin første seier. Etter 236 poeng innledende skjøt Hanna sin aller første finale, hvor hun endte på 333. Hun ble dermed kretsmester i klasse rekrutt.

GOD KVARTETT: Kretsmester i klasse rekrutt Hanna Haukelia Høgåsseter, sammen med Marion Helen Høgåsseter, Mille Elida Leirvåg Nilsen og Karianne Badstuen.

Med seier i alle klassene, tok dermed Raumnes Skytterlag med seg åtte kretsmestertitler hjem fra Skøimåsan, i tillegg til flere 2. og 3. plasser.

Stevnet var slutten på en banesesong som betegnes som god for Raumnes Skytterlag, hvor et stadig økende antall skyttere i alle aldre opplever mestring, fellesskap og idrettsglede.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Denne artikkelen er basert på et referat fra Raumnes Skytterlag.

SESONGAVSLUTNING: Vetle Wiger Maarud og Lars Ole Schau Gruebekken klare for sesongens siste banestevne.