FIKK SIN DEBUT: Noah Kopperud (16) debuterte for R&Å ILs A-lag mandag.

Noah (16) debuterte i storseier

Noah Myhrvold Kopperud (16) fikk sin A-lagsdebut i fotball da R&Å banket Fjellhamar borte. Som pappa Jørn trives han på kanten.

Noah Myhrvang Kopperud (16) nådde et nytt mål på fotballbanen mandag. Kanskje går han i pappa Jørns fotspor. Jørn kan skilte med seks eliteseriekamper for Kongsvinger i 1995-sesongen, og Noah har ambisjoner om å nå minst like langt.

– Ja, det hadde jo vært litt kult. Eliteserien er en drøm jeg har. Den store drømmen er selvfølgelig La Liga eller Premier League. Men da snakker vi om et veldig stort ønske, sier 16-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fint steg

Til daglig går han på idrettslinja på Hvam videregående skole. Mye av fritiden går med til fotball, der det i tillegg til all trening, blir kamper både for A- og B-lag og aldersbestemt. Noah startet karrieren i Haga IF der han spilte fram til han begynte på Team Nes.

– Der har jeg spilt i to år før jeg ble hentet opp som rekrutt til A-laget til R&Å. Det startet med at jeg fikk trene litt med dem og var med på noen treningskamper. Jeg startet noen av de treningskampene og føler at dette ble et veldig fint steg videre for meg, sier han.

A-laget med storseier

R&Å IL har fått en god start på årets 4. divisjon. Mandag innkasserte de sin tredje strake seier etter en solid forestilling mot Fjellhamar. Det ble seier 5-1 på bortebane.

FAKTABOKS - Kampfakta:

Fotball

4. divisjon menn

Fjellhamar - R&Å 1-5 (0-1)

Mål R&Å: Marius Solhaug x 2, Magnus Krefting Hansen, Eivind Sveinhaug, Jørgen Johannessen.

R&Ås lag: Sindre Edvardsen Nyhus, Marius Solhaug, Robin Rognerud, Fredrik Stenbro Andersen, Patrick Elvethun Hansen, Eivind Sveinhaug, Thomas Sund Buseth, Magnus Krefting Hansen, Arne Holter, Martinus Slette Granum, Nikolai Skaue. Benyttede innbyttere: Mads Elvethun Hansen, Mikolaj Andrzej Liber, Jørgen Rasmus Johannessen, Noah Myhrvold Kopperud, Hassan Aslam.

Noah fikk sin A-lagsdebut noen minutter før slutt, og han er fornøyd med egen innsats.

– Det var gøy de minuttene jeg var utpå der. Det var deilig endelig å få entre banen på A-laget. Jeg har ventet på det en stund, sier han.

På kanten

Som pappa Jørn trives han som en kantspiller. Mandag spilte han venstrekant der han viste god hurtighet og spilleforståelse den tiden han var på banen.

– Jeg trives som en venstrekant. Jeg liker å finte litt, avansere på kanten, og gjerne skjære inn og skyte, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

R&Å-TALENT: Noah Kopperud (16) trives som kantspiller. Her er han i aksjon under mandagens debut borte mot Fjellhamar.

Han er høyrebeint, men har fokus på å bli god med begge bein, noe som ikke minst er viktig for en kantspiller.

– Jeg øver blant annet mye på å legge inn med venstra. Den begynner å bli bra den også, sier han.

Forbilder

På spørsmål om han har noen forbilder i fotballverdenen, svarer han raskt Neymar.

– Det er vel han jeg har studert mest i oppveksten så langt, og også Messi da, selvfølgelig, sier han.

Pappa Jørn har betydd mye for Noahs utvikling som fotballspiller.

– Ja, jeg føler det. Han har pushet meg til å trene mye og holde motivasjonen oppe. Støtten fra foreldrene mine har vært viktig så langt, sier han.

Han betrakter R&Å som en god start på seniorkarrierren, og han trives godt i miljøet.

– Det er et veldig flott samhold. Da jeg kom inn i miljøet følte jeg det som jeg allerede hadde vært med en stund. Alle gutta på laget, trenere og støtteapparat for øvrig, er veldig inkluderende og flinke til å ta imot nye folk, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Motivasjon innenfra

Jørn Kopperud synes det er flott at sønnen trives på fotballbanen.

– Ja, Noah er veldig glad i fotball. Han har litt ambisjoner, og når motivasjonen kommer innenfra synes også jeg det er gøy å støtte oppunder og komme med litt råd og vink, sier han.

Når det gjelder talentutvikling, er Jørn opptatt av at unge talenter må få lov til å bestemme tempoet selv.

– Jeg vet hvor mye det koster å komme seg fram, og da er det viktig at man har det litt gøy underveis. Jeg kan hjelpe, fortelle og forklare opp i mente, men det er viktig at det er han som sier at nå skal vi dra på fotballbanen og slå litt innlegg, sier Jørn.

TOMMEL OPP: Noahs pappa, Jørn Kopperud, er treningskoordinator i Nes Arenas treningssenter.

Han legger til at alle vel trenger et lite spark i baken innimellom.

– Men til syvende og sist så må den indre motivasjonen være der, sier han.

Han roser R&Å-trener Trond Johnny Lien for hans holdning om at de unge talentene ikke nødvendigvis trenger å være med på alt fra starten av, og at de skal få muligheten til å utvikle seg på en måte de trives med selv.

– Det legges opp til at de skal få utvikle seg i sitt eget tempo, noe jeg synes er veldig bra, sier Jørn.