annonse

NM-sølv til Nes-jentene

NM-sølv
NM-sølv: Tiril og Lotta Udnes Weng og Amalie Håkonsen Ous på trinn to (t.v.) på seierspallen etter NM-stafetten i Meråker. (Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix)

Nes Ski tok sølv på NM-stafetten. Oppdal med tre søstre Øyre Slind vant suverent.

Jan Erik Hæhre

Tvillingsøstrene Udnes Weng og Amalie Håkonsen Ous har vært bestevenner og treningskamerater siden de var 12 år. Søndag entret de NM-pallen sammen og mottok sølv etter stafette.

- Dette er moro, sa Tiril Udnes Weng til NRK etter stafetten. Og de tre jentene ønsket å gi noe tilbake til klubben. Tiril gikk etappe to på stafetten.

Glad i klubben

- Vi er glad i klubben vår, og dette betyr mye. Det er moro å gi noe tilbake til Nes Ski, sa Lotta som gikk siste etappe.

Amalie innledet stafetten for Nes Ski, og med start nummer 34 måtte hun starte litt bak i feltet.

- Det var heldigvis lett terreng i starten, og jeg slapp å bruke for mye krefter for å ta meg fram, sa Amalie til NRK.

- Litt nærmere

På spørsmål om avstanden når hun sendte Tiril ut, svarte Amalie at hun hadde håpet å være litt nærmere. Men det ble som det ble. Målet var å være med fra start.

Tiril fortalte at hun prøvde og gikk knallhardt ut.

- Syra kom tidlig, og jeg var i kjelleren, sa Tiril til NRK. Men målet var å gi Lotta best mulig utgangspunkt, og Tiril gikk en kjempeetappe.

Hadde et håp

Lotta fortalte at hun hadde et håp, og startet hardt. men det ble for tøft å hente inn Oppdal.

Lørdag ble Tiril og Lotta Udnes Weng tatt ut til VM i Seefeld, og søndag bekreftet de at formen er solid. Særlig Tiril gikk en kjempeetappe da Nes Ski tok NM-sølv på stafetten. Lotta gikk siste etappe, og gikk Nes opp fra 4. plass til NM-sølv.

Amalie åpnet

Amalie Håkonsen Ous sendte Tiril ut et drøyt minutt bak Tromsø, der Anna Svendsen gikk en kjempeetappe. Spørsmålet var imidlertid ikke avstanden til Tromsø, men til Oppdal med de tre søstrene Øyre Slind på laget. Avstanden opp til Oppdal ved første veksling var 46 sekunder.

Kjempeetappe

På andre etappe, også den i klassisk, gikk Tiril blant annet mot Astrid Uhrenholdt Jakobsen, som gikk Heming opp i ledelsen med en fantastisk etappe. Tiril gikk ut 13 sekunder bak Uhrenholdt Jakobsen, og vekslet 27 bak. Avstanden til Oppdal var imidlertid mer spennende, og Tiril vekslet 21 sekunder bak. Tiril tok dermed igjen 25 sekunder på Oppdal.

Inn til sølv

Lotta gikk ut på 4. plass, og brukte ikke så mange hundre meterne på å gå forbi Tromsø og Heming. Men Oppdal var det lite å gjøre noe med, og Lotta tapte til slutt 17 sekunder til Oppdal. Det endte imidlertid med NM-sølv, og Nes Ski var drøye 35 sekunder foran Heming. Lotta gikk med andre ord også en solid etappe, men kunne lite gjøre med Oppdal.

annonse