TIL TOPPS: Alt klaffet endelig for Vilde Holt fra Skogbygda under helgens EM-mesterskapsrunde i Motorcross i Finland. Foto: Privat

Motocross-Vilde jubler etter EM-seier: – Fantastisk følelse

En milepæl for motocross-stjerna fra Skogbygda.

Søndag klaffet alt for enduro-føreren Vilde Marie Holt fra Skogbygda. 20-åringen gikk helt til topps i EM-runden i Finland.

Hun sto på toppen av pallen i EM-mesterskapet for første gang, etter å ha kommet inn på andreplass dagen etter. Motocross-syklisten stakk også av med andreplassen totalt denne helgen, skriver FIM Europe.

Før løpet i dag var hun nummer tre sammenlagt i EM for kvinne. Nå gjenstår det to nervepirrende EM-runder for Vilde Marie Holt.

TIL TOPPS: Løypa beskrives som teknisk krevende og flere fikk teknisk trøbbel. Å ha motor og sykkel på stell er en del av gamet i den krevende sporten. Foto: Privat

– Tusen takk

Selv er Vilde Marie Holt svært fornøyd med seieren.

– Det var en helt fantastisk følelse å endelig klare å komme på toppen, sier hun til Raumnes.

Løypa var fysisk svært krevende og flere av konkurrentene fikk tekniske problemer og klarte ikke å gjennomføre på makstid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er et av de tyngste løpene jeg har kjørt noen gang, sier hun om løypa.

– Hva var det som gjorde at alt klaffet denne gangen?

– Det har vært en veldig god opptrening fram til runden i Finland, med landslagssamling der en og en halv uke før løpet - også har jeg hatt veldig god trening med å kjøre VM, sier hun.

Med to runder igjen ser hun lyst på utsiktene til et godt total-resultat i Europamesterskapet.

– Nå ligger jeg på andreplass sammenlagt, så det fullt mulig å havne på pallen etter hele sesongen, noe som er målet mitt. Mulighetene ser ganske gode ut nå, sier Vilde.

Neste runde går i Tyskland i oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen.