TROSSET VINDEN: Morten Nybakk-Nilsen, Raumnes Skytterlag, skyter i klassen nybegynner voksen. Han behersket helgens utfordrende forhold godt. Foto: Bjørnar Fuglerud

Morten satte personlig rekord med god margin

Under utfordrende vindforhold var det en skytter fra Nes som leverte varene på Nes/Hovins bane i helgen.

– Ja, dette var moro, sier Morten Nybakk-Nilsen etter sin innsats på Nes/Hovin-banen denne helgen. Fredag og lørdag var det duket for skyting på banene til Nes/Hovin og Løiten.

Skøimåsanstevnet

Først ut var Skøimåsanstevnet på Nes/Hovins anlegg, der 16 fra Raumnes Skytterlag deltok.

Forholdene var fine, men vinden gjorde det utfordrende for finkaliber-skytterne. En som behersket forholdene godt var Morten Nybakk-Nilsen i klasse nybegynner voksen. Med finkaliber klemte han til med hele 246 poeng, personlig rekord, og vant klassen. Han blir nok å regne med framover på skytebanen.

Fakta om baneskyting

I baneskyting skytes det 25 tellende skudd innledende (hovedskyting), med fortløpende finaleomgang på 10 skudd.

Maksimal oppnåelig poengsum er da 250 innledende og 100 på finalen, totalt 350 poeng.

Gode prestasjoner var det også av Oddbjørn Schau i klasse 1 med 241 poeng, og Celina Borgen Fuglerud i klasse rekrutt med 243 innledende og 339 etter finalen. Begge tok en fin 2. plass i sine klasser.

GOD PRESTASJON: Oddbjørn Schau viser god form om dagen. Foto: Bjørnar Fuglerud

I klasse eldre rekrutt skjøt Lars Ole Schau Gruebekken til solide 249 poeng innledende, og med 95 på finaleomgangen tok han 3. plassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

3. plass ble det også på Ole Marius Ingeborgrud i klasse junior, med gode 248 poeng innledende og fullt hus på finalen, totalt 348 poeng.

Løitenstevnet

Søndag stilte Raumnes Skytterlag med sju skyttere på Løitenstevnet. Her var det bortimot optimale forhold og det ble også her høstet inn godt med medaljer. I klasse rekrutt gjorde Celina Borgen Fuglerud ingen feil og skjøt imponerende fullt hus på innledende skyting med 250 poeng. I finalen ble det 94 poeng, totalt 344, og seier i klassen. I klasse 1 var ikke Oddbjørn Schau mye dårligere og skjøt meget godt med 248 poeng i klasse 1, og han vant klassen med det.

GOD SKYTING NOK EN GANG: Celina Borgen Fuglerud var kjempefornøyd etter å ha skutt 250 poeng. Foto: Bjørnar Fuglerud

Lars Ole Schau Gruebekken i klasse eldre rekrutt og Ole Marius Ingeborgrud i klasse junior er også i skuddet om dagen. Ole Marius skjøt gode 247 innledende, og med fullt hus i finalen, ble det 347 og en sterk 2. plass i klassen. Lars Ole oppnådde 246 poeng i hovedskytingen, og med 99 i finalen ble det 345 og 2. plass til ham også.

Alle resultater ligger på dfs.no.

Denne artikkelen er basert på et referat vi har mottatt av Bjørnar Fuglerud, Raumnes Skytterlag.