SCORINGSJUBEL: Oda Folmo Myhr (21) (i midten) har scoret 66 mål på 44 kamper så langt for FUVO. Foto: John Arne Paulsen

Midtbanespiller med målteft

Oda Folmo Myhr (21) har scoret 66 mål på 44 kamper så langt i FUVO-drakta.

FUVOs fotballag i 3. divisjon for kvinner ble nummer tre i årets KM-sluttspill i serien.

FUVO-damene hadde som mål å kapre 2. plassen. For å klare det måtte de slå Fjellhamar i siste kamp, samtidig som Nittedal måtte tape for suverene Lillestrøm. Nittedal tapte, men FUVO klarte ikke å gjøre sin del av jobben, kampen endte 2-2, og 3. plass var et faktum for laget fra Nes. Nittedal snek seg foran.

Fjellhamar ledet 2–0 i oppgjøret mot FUVO, før sistnevnte lags toppscorer Oda Folmo Myhr reduserte til 1–2. Så klarte Fjellhamar å sette inn et selvmål, og det hele ebbet ut til poengdeling.

18 i årets sesong

21-åringen er fornøyd med å ha satt inn 66 scoringer på de 44 kampene hun har spilt så langt i FUVO-drakta. Hun tegnet seg for 18 scoringer i seriespillet totalt denne sesongen.

– Jeg er fornøyd med store deler av sesongen. Vi hadde en veldig god vårsesong der vi vant seks av seks kamper. Det ble noe tøffere motstand i høstsesongen, men vi gjorde det bra her òg, sier hun.

Les også
Endelig kan jentene spille med publikum i Vormsund: – Får mye mer motivasjon

Oda startet sin fotballkarriere i Raumnes & Årnes IL. Hun har spilt for FUVO siden 2018 og utelukker ikke at det blir en forlengelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er så absolutt mulig det blir en sesong til i FUVO, men jeg har foreløpig ikke signert for noen lag, sier hun.

Indreløper med skuddfot

Hun scorer såpass mange mål at man kanskje skulle tro hun var spiss, men hun spiller på midtbanen.

– Ja, det er riktig. Jeg spiller indreløper og trives godt med det. Jeg er ganske offensiv i spillestilen min og er glad i å skyte fra avstand, så det er nok grunnen til mange av målene mine, sier Oda.

Hun har en god evne til å lese spillet og gjøre seg spillbar.

– Jeg har gode medspillere rundt meg, og kanskje spesielt søsteren min (Aurora, journ.anm.), som spiller meg i gode skuddposisjoner, sier Oda.

FUVOs lag i sesongens siste kamp var Tine Margrethe Ihlang, Vilde Rustad Nilsen, Thea Hauge, Victoria Myrvang Freltofte, Oda Folmo Myhr, Susanne Martine Ødegaard, Aurora Folmo Myhr, Emilie Kathrine Strømme Engelien, Matilde Kornelia Wenger, Tuva Sten Andersen, Maria Hansen Sloan, Kristin Ullern og Caroline Helen Aarlie Heiberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Målmaskinen tar en master