VISTE STYRKE: Tiril Udnes Weng ble beste norske kvinne på Lillehammer fredag. Dette bildet er fra prologen, der hun var nest raskest av samtlige. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Tiril tok sin aller første pallplass i verdenscupen

– Endelig ble det finaleplass slik at jeg kunne være med og kjempe. Nå vil jeg bare ha mer!

Tiril Udnes Weng viste styrke i fredagens verdenscupsprint i fri teknikk på Lillehammer.

Etter en solid prolog der hun var nest raskest av samtlige, fulgte Tiril Udnes Weng, Nes Ski og Norge, opp med en flott kvartfinale og sikret seg semifinaleplass. Hun har helt klart ristet av seg visdomstann-problemene som gjorde at hun måtte stå over Ruka-rennene sist helg.

– Jeg er giret på å gå fort i dag, sa Tiril til NRK TV som viste rennene direkte.

Tvillingsøster Lotta gikk også godt i prologen, fikk 11. beste tid og stilte i heat 3 i kvartfinalen. Der tro hun til med heatseier, og dermed var også hun klar for semifinale.

Les også
Satte fire nye norgesrekorder i benkpress

Tvillingene stilte i samme semifinaleheat. Tiril lå i tet mot slutten og kapret en finaleplass. Lotta ble nummer fire og røk ut. Hun var nær en finaleplass med en god tid, men det holdt såvidt ikke.

Tiril gikk dermed for sin aller første pallplass i verdenscupen i sprint. Etter en god finale, gikk det akkurat sånn, og Tiril kunne jublende skli over målstreken til bronse!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jessie Diggins (USA) og Tiril Udnes Weng (t.h.) i aksjon under verdenscupsprinten på Birkebeiner stadion på Lillehammer. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Les også
Produserer snø

– Det var deilig, altså! fastslo Tiril overfor NRK etter målgang.

– Jeg begynner jo å bli gammel, så jeg begynte å tro at jeg aldri skulle få det til, men nå er den første pallplassen i boks. Deilig!
Tiril Udnes Weng til NRK

– Endelig ble det finaleplass slik at jeg kunne være med og kjempe. Nå vil jeg bare ha mer! fortsatte hun.

Hun beskriver pallplassen som en lettelse.

– Det var utrolig gøy, og en lettelse, for det har ikke vært noen flyt-start på sesongen akkurat, med tanntrekking og alt, sa Tiril.

Tiril sprudlet av glede.

– Jeg begynner jo å bli gammel, så jeg begynte å tro at jeg aldri skulle få det til, men nå er den første pallplassen i boks. Deilig! sa Tiril til NRK.