INTERVJU: FUVO-kaptein Fredrik Nilsen roser sine medspillere for innsatsviljen i serieåpningen mot Mjøndalen 2. Foto: John Arne Paulsen

Nå sikter FUVO mot øvre halvdel

FUVO-kapteinen ledet laget til seier og scoret i tillegg sesongens første mål. Les hva han sier om seriestarten.

FUVO vant 2–1 hjemme på eget kunstgress over Mjøndalen 2 i lørdagens serieåpning i Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon).

Hjemmelaget åpnet best, men det unge Mjøndalen-mannskapet tok etter hvert over mye av banespillet uten å utnytte sjansene de skapte.

KAMPFAKTA

Fotball

3. divisjon menn

Norsk Tipping-ligaen, avdeling 6

FUVO – Mjøndalen2 2–1 (1–0)

Mål FUVO:

Fredrik Nilsen, Kristoffer Bugge Holtung.

FUVOs tropp:

Hans Petter Rønningen, Tomas Holmestad, Stian Westerheim, Fredrik Nilsen, Thomas Brekken, Isak Noah Skjæret Veiby, Oliver Nicolai Nøvik, Hassan Saad Al-Shimary, Kristoffer Bugge Holtung, Sebastian Jensen, Mads Kjernsby Rismoen, Kristian Rud, Andreas Lundgren, Sigurd Flekke Mathiesen, Marcus Ellevold Jensen, Gharib Osman Gerkondani, Tobias Solem Karlsen og Ørjan Hopen.

Hoveddommer:

Haakon Arve Pedersen Bue (R&Å).

Kaptein-scoring

I stedet var det FUVO som tok ledelsen etter 21 minutters spill. På volley fikk kaptein Fredrik Nilsen satt ballen i mål fra kort hold, og medspillerne strømmet jublende til.

– Det var herlig å sette inn årets første seriemål, fastslår han.

Mjøndalen-spillerne fortsatte å ha det meste av spillet, men det var FUVO som økte sin ledelse i det 54. minutt. Kristoffer Bugge Holtung dro seg over på høyresiden og satte ballen i mål, til side for en utrusende keeper.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

GOD KAMP: FUVOs sisteskanse Hans Petter Rønningen sto en meget god kamp lørdag. Her redder han trygt foran Mjøndalen-angriper Brinder Singh. Foto: John Arne Paulsen

Stillingen sto seg til det 84. minutt, da bortelaget scoret og skapte ny spenning i kampen, men de klarte kun å lure FUVOs gode keeper Hans Petter Rønningen én gang i dette oppgjøret.

– Vanvittig innsats

FUVO-kapteinen er svært godt fornøyd med medspillernes innsats.

– Jeg synes vi legger ned en vanvittig innsats. Vi er veldig ærlige og jobber knallhardt for hverandre. Vi skulle gjerne hatt ballen mer og hatt mer av et eget spill, men vi møtte et ballsikkert lag, og mange av dem trener fem, seks ganger i uka. Da er det ikke annet å vente enn at de styrer mye av spillet. Men jeg synes vi er knallharde i jobbinga vår og hjelper hverandre hele kampen igjennom, sier kapteinen.

SESONGENS FØRSTE: FUVO-kaptein Fredrik Nilsen jubler sittende etter å ha satt inn en volleyscoring i lørdagens oppgjør mot Mjøndalen 2. Lagkameratene strømmer til. Foto: John Arne Paulsen

Det defensive samarbeidet mellom leddene fungerte bra.

– Siden Jonny Hanssen kom inn som hovedtrener har vi pratet om å etablere en «grunnmur», og det synes jeg vi fikk til. Da har man også muligheten til å vinne denne typen fotballkamper, sier Fredrik.

INNFRIDDE: Rundt 100 tilskuere kom for å se serieåpningen på Funnefoss Stadion. Her er Mads Rismoen i aksjon for FUVO foran kunstgresstribunen. Foto: John Arne Paulsen

Øvre halvdel

Han er fornøyd med at laget klarte å ri av bortelagets press mot slutten og ta alle tre poengene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var deilig. Vi hadde også to-tre veldig store muligheter som vi ikke scoret på, så vi kunne fort vunnet mer komfortabelt, legger han til.

Ambisjonene skrus gjerne opp litt i kjølvannet av en deilig seier.

– Det er litt tidlig å snakke for mye om ambisjoner. Vi er jo nesten i en «bli kjent-fase» fortsatt, men vi er i ferd med å bli en sammensveiset gjeng som vil få det til sammen. Fortsetter vi med den arbeidsmoralen vi viste i denne kampen, så tror jeg at vi kan begynne å sikte oss inn på øvre halvdel av tabellen, sier FUVO-kapteinen.