MÅTTE GI SEG: Frida Rimstad debuterte på det norske juniorlandslaget i helgen. Dessverre ble hun skadet. Frida avbrøt konkurransen etter dag en. Her svinger hun seg over 1,55 meter i høyde.

Måtte gi seg i landslagsdebuten

Frida Rimstad (16) debuterte i helgen på det norske juniorlandslaget under nordisk mesterskap i mangekamp i Sverige. Fenstadjenta måtte dessverre bryte konkurransen etter første dag og fire øvelser i Sverige.

– Det er ikke noe veldig alvorlig. For å være på den sikre siden valgte jeg å bryte konkurransen, sier Frida, som er blant landets beste hoppere i sin aldersklasse.

Frida kjente antydning til krampe i hamstringen under mesterskapet i vårt naboland. Med mange viktige stevner i ukene som kommer valgte hun derfor å kaste inn håndkleet før dette utviklet seg til noe som kunne blitt mer alvorlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Prioriterer hopp

Pappa og trener Mads Rimstad innrømmer at de ble både overrasket og glade over uttaket. Den tidligere R&Å-jenta som nå konkurrerer for samarbeidsklubben Ull/Kisa deltok i UM (NM for yngre) i mangekamp for noen uker siden. Her ble hun nummer to.

Les også
Frida til Nordisk i mangekamp

– Det er flere år siden sist Frida deltok i mangekamp, sier pappa og trener Mads. Han understreker at det er hopp hun virkelig prioriterer.

– Da i første rekke lengde og tresteg, sier de to.

Travel tid

Helgen som kommer deltar Frida og flere gode lokale utøvere på Tyrvinglekene i Bærum. Dette er landets største og beste stevne for de aldersbestemte utenom de nasjonale mesterskapene. Om noen uker er det også Verdsungdomsspel (VU) i Gøteborg. Dette er verdens største konkurranse for barn og ungdom med tusenvis av deltakere fra veldig mange land.

Les også
Tiril og Lotta: – Deilig å komme hjem

– Med så tett program og ikke minst veldig viktige stevner i tiden som kommer var det viktig å ikke pådra seg noe alvorlig denne helgen, sier treneren som var på plass i Sverige.

Om en liten måned er det NM på Jessheim.

– Sammen med VU og UM til høsten er dette de konkurransene vi prioriterer høyest denne sesongen, sier treneren.

Helt i toppen

Frida har tatt en rekke medaljer i flere øvelse på UM de siste årene både inne og ute. I fjor kvalifiserte hun seg for lengde i NM. Frida var en av de aller yngste som tok kravet uansett øvelse. Denne sesongen har hun strukket seg til 5,44 meter i favorittøvelsen lengde. Persen på 5,59 er fra i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Lena ble årets barnehåndballtrener i Norge

– Jeg har enda ikke hoppet tresteg denne sesongen, sier Frida som ble nummer to i lengde under junior-NM (U-20) i fjor etter Henriette Jæger (19). Jenta fra Aremark er i verdenstoppen i sin aldersklasse i mangekamp.

Personlig rekord

Frida var nummer seks etter fire av de syv øvelsene lørdag i Borås. Hun satte en personlig rekord på fire forsøk. Dessverre fikk hun ikke hoppet lengde.

– Det var en del motvind første dag i Sverige. Derfor var vi fornøyd med de sportslige prestasjonene, sier den lokale duoen.

Les også
Kent Daniel er klar for mesterskap i paragolf

Frida perset på 100 meter hekk med tre tideler til 15,44 sekunder. I kule var hun like bak sin bestenotering da hun støtte 10,65 meter. På 200 meter ble det 27,64 sekunder. I høyde satte Frida årsbeste med 1,55 meter. Her har hun sterke 1,60 fra 2020. Det var i sin tid et resultat det ble snakket om i norsk juniorfriidrett.

– I dag er det lengde og tresteg som er mine prioriterte øvelser, avslutter hun.