VALGTE LSK KVINNER: Matilde Kornelia Wenger (15) fra Fjellfoten valgte toppserieklubben LSK Kvinner. Denne uka er hun på samling med landets beste på alderstrinnet 15/16 år. Foto: Norges Fotballforbund

Matilde på ny landslagssamling – nå har hun blitt LSK-spiller

Matilde Kornelia Wenger (15) fra Fjellfoten er nå en del av spillerstallen til LSK Kvinner. Denne uka er hun på talentleir med J16-landslaget.

Matilde fyller 16 år den 16. februar. Hun er i flere år allerede blitt regnet blant Norges største fotballtalenter på jentesiden. I fjor høst fikk hun trene med A-laget til selveste Roma på storklubbens anlegg i den italienske hovedstaden. Den positive progresjonen fortsetter, og nå har hun signert kontrakt med toppserielaget LSK Kvinner.

– Gleder meg til dette

– Jeg er veldig fornøyd med den avtalen. Det dreier seg om en amatørkontrakt som innebærer at jeg kan utvikle meg videre i LSK Kvinner, sier Matilde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Spillerprofil

Matilde Kornelia Wenger (15)

Fra Fjellfoten

Født 16. februar 2007

Fotballspiller i LSK Kvinner FK

Tidligere klubber: Raumnes & Årnes IL, Funnefoss/Vormsund IL.

Posisjon: Forsvar (back)

Draktnummer: 2

Denne uka deltar Matilde på Equinor Talentleir i klasse jenter 16. Hun er i troppen som kalles "J16 skyggelandslag" sammen med landets beste fotballspillere på dette alderstrinnet. Fra fredag til søndag skal skyggelandslaget møte landslaget i internkamper i Østfoldhallen.

Det at hun er tatt ut på «skyggelandslaget» betyr at hun blant spillerne som puster de landslagsuttatte i nakken. Hun har naturligvis et ønske om å gjøre sitt beste og vise seg fra en god side.

– Jeg gleder meg til dette. Jeg håper jo at det skal gi meg en mulighet til å få spille landskamper. Det er så klart et mål, sier Matilde.

Hard konkurranse

Håkon Grøttland er leder for spillerutvikling i Norges Fotballforbund. Han fastslår at Matilde og de øvrige i spillertroppen er tatt ut fordi forbundet mener at de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre dem til "morgendagens helter".

– Jeg ønsker å gratulere alle som er tatt ut. Spillerne har overbevist mange på vegen til å bli tatt ut på en slik talentleir, sier han.

Han ser det som viktig for spillerne å minne seg selv på at de har konkurrert ut tusenvis av spillere i samme aldersgruppe, og at de er tatt ut fordi man er spesielt god på noe.

– Det er det man primært skal utvikle videre på stadig høyere nivåer. Vi ønsker spillere som utfordrer seg selv og byr på det som er deres plussegenskaper, både på og utenfor banen, sier Grøttland til fotball.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Målbevisst back

Avtalen Matilde inngikk med LSK Kvinner tidligere denne måneden innebærer at hun blir del av klubben som i en årrekke har vært toneangivende i toppen av norsk kvinnefotball. Hun har ikke forhåpninger om å få spille A-lagskamper for LSK Kvinner allerede kommende vårsesong, men håper muligheten byr seg etter hvert.

– Jeg er fornøyd med denne avtalen. Den gir meg muligheten til å utvikle meg videre på en god måte, sier hun.

LSK Kvinner har plassert henne i forsvarsrekka i sin oversikt over spillerstall.

– Jeg spiller back, så det er naturlig, sier Matilde, som jobber målbevisst både med sine defensive og offensive styrker. Hun er fornøyd med at hun har kommet så langt i fotballen som hun har som 15-åring.

– Ja, jeg er fornøyd med det. Det er spennende å få prøve seg på et lag i Toppserien. I første omgang skal jeg spille på rekruttlaget, så får vi se hva det resulterer i på sikt, sier Matilde.