TIL LSK: Madelen Dahlstrøm (19) fra Årnes satser videre i LSK Kvinner. Her fra torsdagens signering. Foto: LSK KVINNER FK

Madelen signerte for LSK Kvinner

Madelen Dahlstrøm (19) fra Årnes signerte torsdag ettermiddag for LSK Kvinner. Det er gode grunner til at hun gleder seg.

Fotballtalentet fra Nes velger LSK som i en årrekke har vært en dominerende klubb i norsk kvinnefotball. Hun går fra Sandefjord i 2. divisjon med mål om å spille seg inn på LSK Kvinners A-lag på litt sikt.

Årnes-agent

Kristian Skjeldal Mathiesen i Set Piece Sports fra Årnes har som Madelens spilleragent jobbet aktivt for å få signeringen i boks, og torsdag ettermiddag fant den sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har gjort det fordi vi så et bra potensial i Madelen og at vi ønsket å ha henne på et bra nivå, med god utvikling, sier Kristian.

Hun har trent noen uker med LSK nå og hun er sikker på at avtalen hun nå har inngått er et steg i riktig retning karrieremessig.

SPILLERPROFIL

Madelen Dahlstrøm, fotballspiller

Posisjon på banen: Angrep

Alder: 19 år

Nåværende klubb: LSK Kvinner (lånes ut til Oslo-klubben SF Grei i 2023-sesongen).

Tidligere klubber: Raumnes & Årnes IL, FUVO IL, Ull/Kisa IL, Vålerenga IF, Sandefjord IF.

– Jeg tror LSK er et steg i riktig retning for min del, det er mange dyktige spillere og trenere som alle vil ha en viktig rolle i min utvikling. Det føles bra å få den muligheten jeg har fått i LSK, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier hun.

Proffkontrakt

Hun har signert det som betegnes som en proffkontrakt, men det betyr ikke det samme som at hun nå kan gå og kjøpe seg en Ferrari.

– I den proffkontrakten jeg har nå, vil jeg ikke kunne leve av fotballen 100 prosent, men jeg bor hjemme og har planer om å søke studier og eventuelt få en deltidsjobb ved siden av, sier Madelen.

GODT FORNØYD: Her holder Madelen drakta til SF Grei som hun lånes ut til denne sesongen. Hun står sammen med spilleragent Kristian Skjeldal Mathiesen i Set Piece Sports på Årnes. Han holder Madelens LSK-drakt. Foto: LSK Kvinner FK

Det sportslige opplegget videre går ut på at hun spiller kommende sesong på utlån til Oslo-klubben Grei, som har et lag i 1. divisjon.

– Det at jeg blir sendt på utlån til Grei tror jeg bare er positivt nå i denne fasen. Jeg får muligheten til mye spilletid, hvor jeg også har anledning til å vise meg fram i kamphverdag, sier Madelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bergdølmo trener

Ved siden av selve kampene vil hun få en kombinert treningshverdag med begge lag.

– Jeg tror jeg bare kommer til å få mye positivt ut av det på sikt, sier hun.

Målet er å få muligheten til å kjempe om en plass på LSKs lag i Toppserien.

– Det laget har store ambisjoner, og det virker for meg som at brikkene faller litt på plass nå, sier Madelen.

LSK Kvinner var ikke helt tilfreds med å være et stykke unna seriegullet i fjor. I år satser laget på en ny giv, med André Bergdølmo som ny A-lagstrener.

– Jeg synes André er en kjempeflink trener, han ser alle og har mye fotballforståelse, sier Madelen.

Takknemlig

Bergdølmo kan se tilbake på en flott fotballkarriere. Han har 63 A-landslagskamper og har spilt for blant annet Skjetten, LSK, Ajax, Borussia Dortmund og FC København. Han avsluttet for øvrig sin karriere som aktiv spiller i 2010 med en sesong i Raumnes & Årnes IL.

HOVEDTRENER: André Bergdølmo er LSK Kvinner FKs nye hovedtrener. Han høster ros for innsatsen så langt. Foto: LSK KVINNER FK

Ukentlig skal Madelen ha tre treninger med Grei og tre med LSK. Hun er veldig takknemlig for at hun får en treningshverdag med både hovedtreneren og det gode trenerapparatet rundt ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg føler og mener selv at jeg har utviklet meg masse som fotballspiller bare den siste måneden. André har veldig god filosofi og jeg liker veldig godt hvordan treningene er lagt opp og hva han ønsker og krever av oss som spillere, legger hun til.