LSK-DEBUT: Madelen Dahlstrøm (19) fra Årnes smilte fornøyd etter sin debut for LSK Kvinner, som vant 3–1 over Åsane hjemme i LSK-hallen søndag. Foto: Privat

Madelen fikk sin debut i Toppserien

– Dette var en veldig fin opplevelse, sier Madelen Dalstrøm (19) fra Årnes. Hun debuterte for LSK Kvinner søndag.

LSK Kvinner møtte Åsane hjemme i LSK-hallen i Toppserien i fotball søndag, og det endte med hjemmeseier 3–1. Noen minutter før slutt fikk en nesbu sin debut i kvinnenes elitedivisjon. 19 år gamle Madelen «Madde» Dahlstrøm entret banen og fikk noen minutter i rampelyset.

– Det var en veldig fin opplevelse. Jeg fikk et lite innhopp i de siste minuttene, og selv om det ikke var mye, er jeg veldig fornøyd med å få mine første offisielle minutter for LSK, sier Madelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Back on track»

Hun er godt fornøyd med egen progresjon etter at hun kom fra Sandefjord til LSK Kvinner i februar i år.

– Jeg mener selv at jeg har hatt en veldig fin utvikling siden jeg kom til LSK. Jeg følte en periode at jeg stagnerte litt i starten, da jeg var på utlån til Grei, men nå er utlånsavtalen terminert, så jeg er tilbake 100 prosent i LSK og føler at jeg begynner å bli «back on track», sier hun.

– Føler du at muligheten for mer spilletid er styrket etter dette?

– Jeg vet ikke om jeg vil si at den nødvendigvis er styrket masse etter et lite innhopp. Jeg har mange gode lagvenninner som fortjener den plassen, men jeg håper at jeg etter hvert kan bevise at jeg fortjener mer spilletid og at det bare går oppover herfra! smiler Madelen.

Litt opp og ned

LSK Kvinner ligger på en 3. plass på tabellen etter ni serierunder. Det er litt under forventningene.

– Seriestarten har vært litt opp og ned. Helt i starten var det veldig gode resultater, men før kampen vi hadde mot Åsane, hadde vi en liten periode hvor hodet kanskje ikke helt klarte å omstille seg, sier Madelen.

TOMÅLSSCORER: Mimmi Matilda Löfwenius Veum satte inn to scoringer mot Åsane. Foto: Alf Simensen

Hun er svært godt fornøyd med at laget løftet seg kvalitetsmessig og tok med seg en viktig seier søndag.

– Jeg kjenner jeg er veldig stolt av å være en del av et lag som klarer å løfte seg på den måten, sier 19-åringen fra Nes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Takknemlig

Neste kamp spilles førstkommende søndag borte mot Røa som har vist overraskende gode takter så langt denne sesongen. Madelen understreker viktigheten av å ikke ta lett på det.

– Røa har stått for noen veldig gode prestasjoner de siste kampene, så jeg tror absolutt at det kan bli en tung kamp. Likevel har jeg stor tro på at LSK kan ta tre nye poeng, sier hun.

Hun håper selvfølgelig på mer spilletid, men som nevnt er det hard kamp om beinet.

– Jeg vet med meg selv at det er flere spillere som har mer erfaring og gode egenskaper som prioriteres før meg – noe som er helt fair. Jeg må fokusere på å utvikle meg selv og gjøre det jeg kan for å løfte laget, sier hun.

Hun legger til at hun trives med fotballen for tiden.

– Jeg er generelt veldig takknemlig for at jeg i det hele tatt har fått muligheten til å være en del av en så bra gruppe, og så krysser vi fingrene for mer spilletid i framtiden, sier Madelen.

Les også
3. plass til R&Å i Holmenkollen