annonse

Lotta til semifinalen i Tour de Ski

Semifinalen
Semifinalen: Lotta Udnes Weng tok seg til semifinalen, der hun ble nummer fem. Godkjent av Nes Ski-løperen i starten av Tour de Ski. (Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix)
Utslått
Utslått: Tiril Udnes Weng ble slått ut i kvartfinalen i sprinten. (Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix)

Lotta Udnes Weng var eneste norske lyspunkt blant kvinnene da Tour de Ski startet med sprint lørdag.

Jan Erik Hæhre

Nes Ski-løperen tok seg til semifinale, og var sammen med Maiken Caspersen Falla de to eneste norske løperne i semifinalen. Tvillingsøster Tiril Udnes Weng ble slått ut i kvartfinalen. De to ble nummer 19 (Tiril) og 21 (Lotta) i prologen.

Kjempet godt

Lotta kjempet godt i sin semifinale, og var med i kampen om sin første finaleplass da løperne gikk inn i den siste bakken. Hun gikk også frekt i den siste svingen, men på oppløpet ble de andre løperne litt for sterke. Lotta ble nummer fem, men kan si seg fornøyd med innsatsen.

Ingen i finalen

Maiken Caspersen Falla hadde god kontroll i semifinalen, men ga fra seg initiativet mot slutten. Hun endte på 3. plass etter målfoto, og tiden var to hundredeler for dårlig til finaleplass. Dermed går damefinalen uten norske løpere.

Dårlig norsk innsats

De øvrige norske løperne var ikke med og kjempet om finaleplass. Fjorårsvinner og regjerende verdenscupvinner Heidi Weng var ikke i nærheten av å gå videre i prologen. Det ble dermed en dårlig norsk dag i åpningen av Tour de Ski, der Lotta var et lyspunkt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse