annonse

Lotta sprintet til NM-gull

NM-gull
NM-gull: Lotta Udnes Weng snek seg opp fra bakerst i finalefeltet og spurtet inn til NM-gull. (Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix)

Lotta Udnes Weng var sterkest på oppløpet og sprintet inn til NM-gull. Tiril ble nummer fire.

Jan Erik Hæhre

- Jævli gøy, for å si det sånn, sa Lotta til NRK umiddelbart etter at gullet var sikret.

Tvillingene satte virkelig sitt preg på NM-finalen, og Tiril satte halvveis fart og fikk Lotta med seg. De to gikk taktisk godt, noe Maiken Caspersen falla roste spesielt Lotta for. Lotta unngikk dermed rot, som både Falla og Kristine Stavås Skistad slet med.

Godt fornøyd

De to Nes Ski-jentene hadde en liten luke med cirka ett minutt igjen å gå, men Falla kom på de. Det samme gjorde Stavås Skinstad som ble nummer to, foran Falla.

- Jeg er fornøyd, og hadde ikke ventet dette etter prologen, sa Lotta til NRK. Hun sa hun følte seg tung, men ble bedre og bedre utover i heatene.

Masse ros

Lotta fikk mye ros på NRK etter seieren, og ikke minst fordi hun gikk taktisk godt. Det var et meget sterkt finaleheat, og Lotta tok sjansen når den bød seg.

Finale
Finale: Tiril Udnes Weng er finaleklar i NM-sprinten, og får med tvillingsøster Lotta i finalen. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Selv sa hun at hun pleier å gå bedre i heat, noe hun beiste til fulle denne dagen.

Best i prologen

Tiril var best av de to i prologen med en 4. plass, mens Lotta ble nummer 15. Begge vant sine kvartfinaler, og begge ble nummer to i sine semifinaler. I finalen var det Tiril som gikk best lenge, men Lotta snek seg sakte opp fra sisteplass i finaleheatet til bakskia på tvillingsøster. Og da Tiril ble litt sliten, spuret Lotta inn til seier.

Uttakskrøll?

Så spørs det om finaleseieren til Lotta skaper uttakskrøll for landslagsledelsen når VM-laget skal tas ut. Tiril har sagt at hun går for en plass på VM-laget i sprint, og NM-sprinten var viktig. Hun ble nummer fire. Nå seiler altså Lotta opp som en het VM-kandidat.

annonse