TRE LØP: Lotta Udnes Weng er klar for tre løp i verdenscupåpningen.

Lotta går tre distanser i Finland

Lotta Udnes Weng er tatt ut til å gå alle tre rennene når verdenscupen starter i finske Ruka til helgen.

Lotta får dermed gå både sprinten fredag, 10 km klassisk lørdag og 20 km fristil søndag. Tvillingsøster Tiril er som kjent ikke klar etter sykdom. Den norsk troppen består av flere debutanter.

Les også
NRK: Tiril Udnes Weng mister verdenscupåpningen i langrenn

Etter helgens sesongåpning sier Lotta dette til Raumnes:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er fornøyd med sesongåpninga. Litt kjedelig med disk fredag, men det viktigste var å kjenne at kroppen fungerte. Lørdagens renn var også greit, litt sliten etter sprinten, så følte ikke at det var noe toppløp. Det er godt å være i gang.

Les også
Lotta disket i finalen

Ingrid Gulbrandsen og Kristin Austgulen Fosnæs (23) er to av de ferske fjesene som får sjansen i verdenscupåpningen i langrenn. Gulbrandsen er tatt ut til å gå sprint, mens Fosnæs får sjansen i begge distanserennene. Margrethe Bergane er en annen ungjente som får sjansen til å vise seg på den største scenen. Hun er også tatt ut til å gå begge distanserennene.

Les også
– Gleder meg til sesongstart

Regjerende verdenscupvinner Tiril Udnes Weng har friplass i verdenscupen før jul, men kommer ikke til å være med i Ruka. Hun er i opptrening etter koronasykdom, men rennene i Finland kommer for tidlig for henne.

TATT UT: Kometen Ingrid Gulbrandsen imponerte på Beito, og er en del av troppen som drar til Ruka til helgen.

Anne Kjersti Kalvå er også meldt konkurranseklar igjen etter at hun mistet åpningshelgen på Beitostølen med forkjølelse.

Dette er kvinnetroppen til Ruka:

Sprint (fredag): Ingrid Andréa Gulbrandsen (Bardufoss og Omegn), Mathilde Myhrvold (Vind), Kristine Stavås Skistad (Konnerud), Ane Appelkvist Stenseth (Grong), Anna Svendsen (Tromsø), Lotta Udnes Weng (Nes).

10 km klassisk (lørdag): Margrethe Bergane (Konnerud), Kristin Austgulen Fosnæs (Fossum), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo), Astrid Øyre Slind (Oppdal), Heidi Weng (BUL), Lotta Udnes Weng (Nes).

20 km fri teknikk (søndag): Margrethe Bergane (Konnerud), Kristin Austgulen Fosnæs (Fossum), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo), Astrid Øyre Slind (Oppdal), Heidi Weng (BUL), Lotta Udnes Weng (Nes).