GOD START: Lotta Udnes Weng ble nummer to i sesongstarten.

Lotta disket i finalen

Kristine Stavaas Skistad vant sesongpremieren på Beito, med Lotta Udnes Weng på 2. plass. Nesbuen ble imidlertid disket og sendt ned på 6. plass.

I intervjuet på NRK rett etter målgang er det Lotta selv om forteller at hun ble disket og ranket som sist i finalen.

– Jeg skøyta på oppløpet. Når jeg ser videoen er det jo ingen tvil, slår hun selv fast, og konstaterer at det var fortjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvorfor blir det sånn?

– Jeg er opptatt av å få med mest mulig fart, og tenker ikke. Jeg bare går, sier hun til NRK.

Lotta sier selv at det er latterlig at det skjer, men konstaterer at det ikke er noen som helst tvil om at det var fortjent disk.

– Tiril sitter nok hjemme i sofaen og ler, slår hun fast.

Lotta fikk likevel et godt utbytte av dagen.

– Jeg fikk bra svar fysisk, slår hun fast.

Lotta gikk en trygg og god prolog, og tok seg greit videre. I kvartfinalen gikk hun strålende, og vant foran Stavaas Skistad. Stavaas Skistad bekrefter at hun er landets beste sprinter.

I semifinalen havnet hun i et tøft heat og ble nummer tre. Men fire løpere gikk til finalen fra dette semifinale-heatet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I finalen lå Lotta litt bak, og inn mot mål lå hun som nummer fire. Lotta spurtet imidlertid godt, og tok 2. plassen bak Stavaas Skistad.

På 3. plass kom Ingrid Gulbrandsen, som sjokkerte ski-Norge med en suveren prologseier, mer enn fem sekunder bedre enn nummer to. Gulbrandsen gikk godt gjennom hele dagen, men ble til slutt nummer tre.