annonse

Ljøgodt tok NM-gull i svartkrutt-skyting

Norgesmester
Norgesmester: Per Ljøgodt fra Årnes ble norgesmester i klassen baklader perkusjon, under NM felt i svartkruttskyting på Korsfløyta i Sør-Odal sist helg. Alle (Foto: Privat)
Medaljevinnerne
Medaljevinnerne: Bildet viser medaljevinnerne som deltok i NM felt for svartkruttskyting. Terje Brustad (f.v.), Arne Riis, Per Ljøgodt, Sondre Nordhagen, Oddvar Deberitz, Kjell Bergersen, Steinar Foss, Arne Olav Sulebakk og Geir Gudmundsen. (Foto: )
Kruttrøyk
Kruttrøyk: Per Ljøgodt hadde lave ambisjoner for revolverklassen, men ble nummer 18 av 28.

Per Ljøgodt ble norgesmester i klassen for bakladet perkusjon, og tok sølvmedalje i militær perkusjon under NM i felt 2018.

Tommy Simon Norum

– Jeg synes ikke det gikk så bra, men plukket poeng her og der og lå ganske jevnt, sier Per Ljøgodt fra Årnes, som er en aktiv svartkruttskytter.

Helga 5–6. mai arrangerte klubben Nord & Sør norgesmesterskap for feltskyting 2018, der det skytes en feltrunde med skiver på ulike avstander. Ljøgodt tok sølvet i fjor, men i år holdt det helt inn til NM-tittelen med 22 poeng, foran Terje Brustad med poengsummen 21–10.

Mange utfordringer

Kruttrøyk
Kruttrøyk: Per Ljøgodt hadde lave ambisjoner for revolverklassen, men ble nummer 18 av 28. Foto: -

Baklader er en våpentype som lades ved at kammeret åpnes og fylles direkte med krutt og prosjektil, i stedet for at ladningen skyves ned gjennom løpet som på en munnlader.

– Alt i alt er jeg kjempefornøyd, selv om jeg kunne ha gjort det bedre i patronklassen, sier Ljøgodt, som deltok i totalt fem klasser.

I tillegg til norgesmestertittelen i bakladerklassen tok Ljøgodt sølvmedalje i klassen militær perkusjon. Han forteller at svartkrutt-skyting har mange utfordringer.

– Det skal ikke så mye til før man blir vippet av pinnen, og den største utfordringen er hvilken kruttype man skal bruke og at svartkruttvåpen er så følsomme, sier Ljøgodt.

60 deltakere

Medaljevinnerne
Medaljevinnerne: Bildet viser medaljevinnerne som deltok i NM felt for svartkruttskyting. Terje Brustad (f.v.), Arne Riis, Per Ljøgodt, Sondre Nordhagen, Oddvar Deberitz, Kjell Bergersen, Steinar Foss, Arne Olav Sulebakk og Geir Gudmundsen. Foto:

Rundt 60 skyttere fra hele Norge deltok, hvorav to fra Nes. I tillegg til Ljøgodts to medaljer tok nesbu Maria Waage en 15. plass i rifle patron, noe Ljøgodt legger til at er en god prestasjon i en klasse med 31 skyttere.

– Neste stevne blir distriktsmesterskap for Østlandet i juni som også blir her på Korsfløyta (Sør-Odal, journ.anm.), sier Ljøgodt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse