POSITIV REKRUTTERING: Mange unge, lokale skyttere deltok i helgens KM. På dette bildet er Mathias Hansen Mørkved, Mikael Baraas, Mikkel Skuseth Sjøli, Nicolai Gram Andersen, Nicklas Ekeland Johnsen, Sebastian Jensen, Mathias Tian Barø, Aksel Kristian Baarstad, Mie Øen, Kristian Vestengen Strand, Øyvind Pedersen Wang, Marcus Dammen Mathisen, Andreas Korslund, Iver Hvammen Skedsmo, Oliver Nybakk-Nilsen og Benjamin Elvsland. Niclas Dalberg og Adrian Johnsen var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Bjørnar Fuglerud

Kretsmesterskap med flotte rammer

Hele 36 skyttere fra Raumnes, Haga, Skogbygden og Nes/Hovin skytterlag deltok i KM finfelt i Nes lørdag.

Denne artikkelen er basert på et referat fra Bjørnar Fuglerud, Raumnes Skytterlag. Send oss gjerne sportsreferater.

Lørdag 2. april gikk kretsmesterskapet, krets 4 i Akershus Skyttersamlag, i finfeltskyting av stabelen, med Raumnes Skytterlag som arrangør. Stevnet ble gjennomført ved idylliske Skardtjenn vest for Flolangen i strålende solskinn. Totalt 36 skyttere fra Raumnes, Haga, Skogbygden og Nes/Hovin skytterlag tok turen i finværet for å skyte.

– Det er lenge siden det har vært så mange lokale skyttere i de rekrutterende klassene i KM finfelt.
Kåre Anders Ingeborgrud, ungdomsleder i Raumnes Skytterlag

– Det er gledelig å se så mange skyttere i rekrutterende klasser. Det er veldig lenge siden det har vært i nærheten av så mange på et kretsmesterskap i felt i krets 4, og det lover bra for tiden framover, sier ungdomsleder og primus motor for arrangementet, Kåre Anders Ingeborgrud.

Les også
Skirenn på barnas premisser
SKYTTERE I AKSJON: Skyttere i aksjon under innledende skyting i helgens KM. Foto: Bjørnar Fuglerud
Fakta om feltskyting

I feltskyting skytes det mot blinker i varierende form og størrelse. Avstand det skytes på er for finfelt 100m og for seniorer på alle avstander opp til ca. 600m.

Hver blink er delt opp i ytter- og innertreff. Det skytes 6 skudd mot hvert hold og maksimalt oppnåelig per hold er da 6 yttertreff og hvis de sitter i innerblinken er det da 6 innertreff, eller som det vises 6/6. Det skytes normalt mot 5 hold pluss eventuell finale. Er det kun hovedskyting vil maks sum kunne bli 30/30, og med finale 42/42.

__________________________________________________________________________

Han forteller videre at arrangementet ble lagt opp med en innledende 30 skudd og avsluttende finale. I tillegg var det 100 prosent premiering, skytterne satte stor pris på. Det sosiale er også en viktig del av et skytterstevne og det ble etablert en kiosk i skogen med godt utvalg der også kaffe og toddy var gratis for alle. Det ble også lagt opp til grilling av pølser på bål utenfor gapahuken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Spennende finaleskyting

Etter en spennende finale der mange deltok i sin første feltfinale, ble det kåret medaljevinnere i hver klasse.

Les også
Hopen tilbake på banen

I klasse rekrutt vant Celina Borgen Fuglerud, Raumnes Skl, med 29/9 innledende og skjøt fullt i finalen med 12/3. Hun ble dermed kretsmester med 41/3 totalt og gylt medalje.

I klasse eldre rekrutt dro Lars Ole Schau Gruebekken, Raumnes Skl, i land tittelen med 29/18 innledende og 12/7 i finalen, totalt 41/7, og gylt medalje. På plassen bak kom Kristoffer Nybakk-Nilsen, Raumnes Skl, med 28/17 innledende og skjøt 11/4 i finaleomgangen, totalt 39/4, og dermed sølv medalje. På tredjeplass fulgte Noah Pettersen, Raumnes Skl, med 26/15 innledende, 12/8 i finalen, totalt 38/8 og fikk bronsemedalje.

AVSLUTTENDE FINALE: Spenningen er stor når det er avsluttende finale. Foto: Bjørnar Fuglerud

I juniorklassen ble Ole Marius Ingeborgrud, Raumnes Skl, kretsmester med gode 30/24 etter innledende skyting og 11/8 i finalen, totalt 41/8.

I klasse eldre junior vant Eva Angela Bårdseng, Skogbygden Skl, med 27/15 etter innledende skyting og 7/4 i finalen, totalt 34/4 og kunne dermed innkassere kretsmestertittelen.

Positiv opplevelse

– Det har vært en lang periode med mye avlysninger og nedstengning, og vi ønsket å arrangere et stevne med hyggelige rammer der alle skytterne reiste hjem med en god følelse, sier Kåre Anders.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ga 15 600 kroner til Ukraina-hjelp

Han fastslår at det faktisk er slik at på grunn av pandemien er det mange i klassen nybegynner ung som knapt nok har sett en feltfigur.

– Derfor håper vi at rammene rundt var med på å skape en positiv opplevelse blant skyttere og støtteapparat, sier ungdomslederen.

MEDALJEVINNERE: Fra venstre Celina Borgen Fuglerud, Eva Angela Bårdseng, Ole Marius Ingeborgrud, Lars Ole Schau Gruebekken, Kristoffer Nybakk-Nilsen og Noah Pettersen. Foto: Bjørnar Fuglerud

Han legger til at det ble lagt opp til informasjon om skruing på vind, grundig innskyting og støtte fra standplassledere til både justering på sikte og reim.

Les også
Det drar seg til i HV-Cupen

Premier til alle

Etter endt finaleskyting og medaljeutdeling var det klart for premier. Premieutdelingen ble organisert slik at skytterne fikk velge etter tur i forhold til plassering etter hovedskytingen. Alle i klassen nybegynner ung fikk et fint glass fra krets 4. Denne klassen rangeres ikke. Det ble presentert et bugnende premiebord der skytterne kunne velge blant premier gitt av lokalt næringsliv.

– Vi setter stor pris på støtten vi har fått til premier, det er moro å kunne tilby premier til alle på et kretsmesterskap, sier Kåre Anders.

SOSIALT: Pølsegrilling og sosialt samvær ved gapahuken hørte også med i helgens KM. Foto: Bjørnar Fuglerud