annonse

Kjemper om sammenlagtseier i Dunkerque

I toppen
I toppen: Amund Grøndahl Jansen kjemper om seieren i etapperitt i Dunkerque. De to siste av seks etapper går i helgen. (Foto: Pressefoto)
Amund Grøndahl Jansen

Amund Grøndahl Jansen syklet aktivit og var nær sin første proffseier i Dunkerque fredag.

Jan Erik Hæhre

På Norges nasjonaldag var nesbuen i et brudd som ble kjørt inn bare en kilometer før mål. Dette var for øvrig det andre bruddet nesbuen var i fredag. Det melder sykkelnettstedet procycling.no.

Han trillet inn til 12. plass med samme tid som vinneren, og er nummer fem sammenlagt etter fredagens etappe, bare åtte sekunder bak lederen.

To brudd

4 Jours de Dunkerque skulle tyde på et fireetappers ritt, men faktum er at rittet går over seks etapper. Grøndahl Jansen har vært langt framme på alle de fire etappene. På den fjerde etappen som gikk fredag, gikk han i et brudd med en annen syklist. De stakk i den siste stginingen, men ble innkjørt.

Så klinte en av favorittene til, i følge procycling.no, og nesbuen hang seg på igjen. Denne gang var de tre syklister, men heller ikke dette holdt helt inn.

Leder rittet

Nesbuens aktive og gode sykling i dette etapperittet har også bidratt til at laget, Team Jumbo-Visma, leder lagkonkurransen i dette rittet. I tillegg leder lagkameraten Mike Teunissen sammenlagt. Han ble nummer tre på fredagens etappe.

Hjem til Norge

Nesbuen har for øvrig en egen blogg på procycling.no, og rett før nasjonaldagen kom hans foreløpig siste blogginnlegg. Der skriver han at han skal hjem til Norge og Hammer Series etter denne helgen, men han får dessverre ikke syklet Tour de Norway.

- Det er surt å miste det som ser ut til å bli et strålende etapperitt, med et godt startfelt og etapper som passer som hånd i hanske for en litt storbygd romeriking, skriver han på bloggen.

Skal sykle NM

ZLM Tour i Nederland blir siste etapperitt før årets høydepunkt, Tor de France i juli. Nesbuen skal også sykle i NM i år.

- Heldigvis kommer jeg meg innom NM i år. Kanskje får jeg til og med presset inn NM-tempo, siden det jo er en sykkeltur unna hjemstedet mitt, skriver han.

NM-tempoen arrangeres på Kongsvinger torsdag 27. juni, mens NM fellesstart arrangeres på Ringerike søndag 30. juni, bare få dager før Touren starter.

annonse