SOLID SESONG: Susanne Ødegaard (23) fra Auli ble sist helg kåret til årets kvinnelige utøver i 2019 i Solør MCK. Foto: Privat

Susanne kåret til klubbens utøver

Susanne Ødegaard, 23 år fra Auli, gjennomførte en meget god 2019-sesong i roadracing.

Roadracing er en motorsport som kort kan beskrives som motorsykkel på asfaltbaner. Sporten kjennetegnes av høye hastigheter, krappe svinger og tette dueller mellom førerne.

23 år gamle Susanne Ødegaard fra Auli kjører for Solør MCK og har sin hjemmebane på Våler Racing Circuit i Våler.

2019 var et år da Susannes team, Ødegaard Roadracing hadde planlagt å ta en pause, siden Susanne gikk på skole og det ikke var økonomi til å kjøre, men sponsorer ville det annerledes og ville ha henne med i kampen om medaljene.

I løpet av 2019-sesongen deltok hun på flere baner, som Rudskogen Motorsenter i Rakkestad, Karlskoga Motorstadion i Sverige og Arctic Circle Raceway i Mo i Rana.

TETTE DUELLER: Her er Susanne Ødegaard (nr. 30) i aksjon under et av fjorårets løp. Foto: Privat

Resultatet sesongen sett under ett ble meget bra. Teamet selv betegner det som fantastisk. Hun endte på en 2. plass i sin norske klasse, der hun kjempet om førsteplass, men der sykkelen brøt sammen på siste løpshelg. Hun tok en 3. plass i nordisk klasse og ble regionmester i sin klasse.

Og ikke minst ble hun kåret til Solør MCKs kvinnelige utøver i 2019 under klubbens årsmøte og premiegalla sist uke.

SVINGTEKNIKK: Roadracing er en teknisk sport. Her viser Susanne Ødegaard god svingteknikk. Foto: Privat

Hun akter å stå på videre i 2020.

– Jeg vil fortsette karrieren, men vi er avhengig av at alt det økonomiske er på plass før jeg får satset i 2020. Planen er å kjøre alle løpene unntatt Rudskogen, dette er fordi jeg ikke føler meg helt hjemme der, sier Susanne.

FAKTA OM SUSANNE

ÅRETS KVINNELIGE UTØVER SOLØR MCK 2019: Susanne Martine ØDEGAARD

Nok en av klubbens trofaste utøvere som nå har entret de voksnes rekker etter flere sesonger som juniorfører. Dette er også denne gangen en roadracingfører.

Hun har i 2019 sesongen kjørt 4 løpshelger og sette har resultert i 7 pallplasser (2 første-, 2 andre-, 3 tredjeplasser og 1 sjetteplass på 9 starter).

I Nordisk Mesterskap ble hun historisk med sin BRONSEMEDALJE da dette var første gang det er kåret mestere i SSP 300 Senior! I tillegg var hun med å kjørte 4-timers klubbløp sammen med to venninner på en svært overbevisende måte. De plasserte seg som nummer 8 i et felt på 15 team, og jenteteamet kjørt med 300 kubikks sykler i konkurranse med 600- og 1000-kubikkere!

MERITTLISTE 2019

BRONSE i NORDISK MESTERSKAP – Klasse Supersport 300 Senior

SØLV i ÅPEN CUP – Klasse Supersport 300 Senior

GULL i REGIONSMESTERSKAPET – Klasse Supersport 300 Senior

GULL i KLUBBMESTERSKAPET – Klasse Supersport 300 Senior

Kilde: Solør MCK

Ødegaard Roadracing betegner seg selv som et «underdog team» når det gjelder både utstyr og økonomi. Etter en hard kræsj i Karlskoga, hvor Susanne blant annet ødela både dress og hjelm, stilte både familie, venner og til og med naboer opp slik at teamet fikk tak i nytt utstyr og kunne stille til start allerede et par dager senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Roadracing: Susanne Ødegaard fra Auli. Foto: Privat

– Planen er å få i gang motoren på min Kawasaki 300-sykkel denne uka, da det siste som skjedde i 2019 var at motoren stoppet, på det siste løpet. Så nå krysser vi fingra for at sykkelen blir frisk slik at jeg kan satse i 2020 også, sier Susanne.

– Hva var det som fikk deg til å starte med roadracing?

– Det var pappa (Jon Terje, journ.anm.) som inspirerte meg til å starte. Han tok lisensen i 2007, og jeg var med ham på masse løp og treninger for å se på og hjelpe til. Både pappa og jeg har alltid hatt en ekstra interesse for ting som går fort på to hjul. Jeg har aldri angret på at jeg tok lisensen! Dette er en fartsfylt og morsom sport, fastslår hun.

Susanne kjører i klassen Supersport 300 Senior.

– Denne klassen er for sykler opp til 500 ccm, der jeg selv stiller med en 300-sykkel. Klassen består av flest 400 ccm sykler eller 321 ccm sykler, sier hun.

Susanne kjører en Kawasaki Ninja 300, og kom på 2. plass sammenlagt i denne klassen i 2019.

– Klassen er laget for dem som ønsker å kjøre en motorsykkel som har lavere kubikk enn 600 og 1000, men som ikke er i junioralder lenger. Dette er den desidert morsomste klassen å kjøre i, legger hun til.

Link til Solør Motorcykkelklubb