MÅ AVLYSE: Amund Vandsemb er styreleder i Nes Ski- og Sykkelanlegg og rennleder for Junior-NM som nå stoppes av koronaviruset. Foto: Nes Ski- og Sykkelanlegg

Junior-NM i Fenstad er avlyst

Mandag ble det avgjort at korona setter en stopper for Junior-NM i Nes Ski- og Sykkelanlegg.

Norges Skiforbund langrenn og arrangørene Nes Ski og Nes Ski- og Sykkelanlegg har besluttet at Junior-NM i skianlegget ikke kan arrangeres som planlagt.

– Denne avgjørelsen er tatt basert på en tett og god dialog med kommuneoverlegen i Nes, sier Amund Vandsemb, styreleder i Nes Ski- og Sykkelanlegg.

Les også
– Korona henger som en klam hånd over oss

Han understreker at alle involverte parter har hatt et sterkt ønske om å gjennomføre arrangementet, og har derfor ventet i det lengste med å ta en beslutning.

– Basert på en uttalelse fra kommuneoverlegen mottatt søndag, og den smittesituasjon vi pr. i dag står overfor i Norge generelt og på Østlandet spesielt, var til slutt avlysning/utsettelse det eneste reelle alternativet, konstaterer Vandsemb.

Les også
Venter på koronabeskjed

Kommuneoverlegen uttaler blant annet:

«Å samle mange hundre ungdommer fra hele landet, som innebærer å reise lange strekninger, og å bo sammen med andre personer fra ulike deler av landet, vil ikke være i overensstemmelse med dagens regler og anbefalinger».

Junior-NM i Fenstad skulle blitt arrangert i månedsskiftet februar/mars.