MEDALJE I UM: Paulina Chybinska, stolt trener i Hvam IL Friidrett, holder UM-medaljen til Julian Zhang Førsund (G15), Hvam IL. Foto: Privat

Julian sto for en historisk begivenhet i UM Friidrett

For Julian Zhang Førsund (G15) og Hvam IL var medaljen han tok på Ungdomsmesterskapets første dag helt spesiell.

Fem unge friidrettsutøvere fra Nes reiste i helgen til Ungdomsmesterskapet (UM), NM for unge, i Steinkjer. De fem tok turen til Trøndelag for å bryne seg på norgeseliten i ungdomsklassene.

Og de vendte tilbake med medaljer, personlige rekorder og gode opplevelser.

Historisk

Mesterskapet begynte bra med to medaljer allerede på fredagen, da Julian Zhang Førsund fra Hvam IL løp inn til sølv på 60 meter hekk i G15-klassen med ny personlig rekord på 8,86. Som speakeren annonserte, var dette faktisk en historisk begivenhet da det var første gang en utøver fra Hvam IL konkurrerte i UM og dermed også første gang noen fra idrettslaget fikk medalje.

DYKTIG FEMKLØVER FRA NES: F.v. Frida Rimstad, Michael Reklev, Julian Zhang Førsund, Cornelie Bjerkestrand Sandem og Synne Mørk Markussen Foto: Privat

Litt senere på kvelden hoppet Frida Rimstad fra Fenstad tresteg og sikret seg sølvmedaljen i J15-klassen med 10,94 meter. Det resultatet hadde for øvrig holdt til gull både en og to klasser opp. Frida har tidligere representert Raumnes & Årnes IL, men nå konkurrerer hun for Ull/Kisa.

Fjerde strake gull

Årnes-gutten Michael Reklev, også han tidligere R&Å-utøver som nå konkurrerer i Ull/Kisas drakt, klarte lørdag å ta sitt fjerde strake gull i høyde i UM-sammenheng etter en svært spennende konkurranse der han med et hopp på 1,86 sto igjen som gullvinner. Han hadde også tre gode forsøk på 1,91, som hadde vært ny personlig rekord, men han sparer den høyden til senere i år.

Frida Rimstad tok også medalje lørdag, denne gangen bronse i lengde med 5 meter blank, uten at hun fikk tilløpet til å stemme helt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

MEDALJEGROSSIST: Frida Rimstad fra Fenstad tok tre medaljer i forskjellige valører i løpet av helgen.

Fra Hvam IL løp Synne Mørk Markussen 800 meter på tiden 2.29,51 og ble nummer fem i klasse J15. Cornelie Bjerkestrand Sandem, også hun fra Hvam IL, løp også 800 meter, i J16-klassen, og ble nummer 11 med 2.54,89.

– Disse jentene har nylig tatt steget opp til 800 meter fra kortere distanser og ser et stort potensial for framtiden, sier trener Paulina Chybinska.

Julian Zhang Førsund var også i ilden lørdag og løp 60 meter på tiden 7,82. Det holdt ikke til finale i et knallsterkt felt.

Strålende fornøyd

Søndagen sikret Frida Rimstad seg sin tredje medalje for helgen og denne gangen ble det et etterlengtet og litt overraskende gull i høyde med 1,53 meter. Frida var strålende fornøyd etter seieren, særlig ettersom hun har slitt med skade gjennom vinteren og dette var hennes første høydestevne siden i sommer.

SOLID PRESTASJON: Michael Reklev fra Årnes tok sitt femte strake UM-gull i høyde. Foto: Privat

Julian og Michael sikret seg også hver sin bronse i lengde i 15- og 17-årsklassen med henholdsvis 5,19 meter og 6,14 meter. Begge var tett på sølvmedaljen. Julian løp også 200 meter og satte ny pers med 24,88. Også her var det et knalltøft felt og tiden holdt ikke til finale.

Synne, Frida, Cornelie og Julian debuterte i Ungdomsmesterskapet og det var en ny og spennende opplevelse. Innendørssesongen er nå snart slutt og nå blir det konkurransefri for dem fram til i mai når utendørssesongen starter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Denne artikkelen er basert på informasjon fra Mads Rimstad, Paulina Chybinska og Rune Reklev.

INN FOR LANDING: Et artig bilde av Michael Reklev i landingen i lengdegropa etter et sprang på 6,14 meter. Foto: Rune Reklev