INN MOT MÅL: Jonas Amundsen, Nes Sykkelklubb, tråkket til og avsluttet Birkebeinerrittet på en sterk måte.

Jonas ble raskeste Nes-rytter over fjellet

Jonas Amundsen avsluttet godt og spurtet inn til en topp 10-plassering i Birkebeinerrittet.

Klassikeren Birkebeinerrittet er Norges største sykkelritt. Årets utgave av det 86 kilometer lange rittet fra Rena til Lillehammer ble arrangert i helgen, og en nesbu tro til med en topp 10-plassering i eliteklassen.

Beste nesbu

Jonas Amundsen fra Skogbygda var raskeste Nes-rytter over fjellet og kopierte fjoråret med en meget sterk 10. plass i det gjeveste selskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er veldig fornøyd med 10. plass. Birken er et av de store målene, så det var veldig gøy å få det til der, sier han.

Jonas, som stilte i klasse M25, fullførte på tiden 2:42:16.3.

TOPP 10: Jonas Amundsen fra Skogbygda representerer Nes Sykkelklubb.

Kamp inn mot mål

– Løpet startet bra og jeg satt bra plassert opp til Skramstad. Før terrengpartiet gjorde jeg en for dårlig jobb og havnet langt bak i feltet, forteller han.

Han mistet teten der, og ble liggende i gruppe 3.

– Men det ble kjørt hardt i gruppa, og vi kom oss opp til gruppe 2 rett etter Rosinbakken. Og derfra og inn kjempet vi om 10. plass. Jeg klarte å være først i gruppa inn i Ballettbakken inn mot mål, sier Jonas.

Les også
R&Å med ny trepoenger

Han er godt fornøyd med at han klarte å holde 10. plassen helt inn.

Rosinbakken er kanskje den mest fryktede bakken underveis i hele Birkebeinerrittet. Ballettbakken er det siste henget i kjelkebakken i Olympiaparken på Lillehammer.

På pallen i trippelen

Vinneren av årets ritt for mennene var Ole Hem, Romeriksåsen SK / Wilier 7C Force, med tiden 2:37:08.2. Kvinnenes eliteklasse ble vunnet av Ingrid Lorvik, CK Victoria, med tiden 3:09:55.2.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jonas ble også nummer én i klassen og nummer tre totalt sammenlagt i Birkebeinertrippelen, som i tillegg til rittet består av Birkebeinerrennet og Birkebeinerløpet.

– Sykling og ski er morsomt. Løpinga er egentlig bare noe jeg gjør fordi jeg må, smiler han.

Det var flere nesbuer med i årets ritt, blant annet fra Nes Sykkelklubb, Fjellfoten Sykkelklubb, Halmsås & Omegn Skilag, Trimgubba. Resultatene ligger ute på birkebeiner.no.

Les også
Åtte gule kort i Narvik