GODE TAKTER: Tiril Udnes Weng stilte til start i fredagens 10 km friteknikk i verdenscupen i Falun. Foto: Ole Martin Wold

Johaug ble overraskende slått

Tiril og Lotta Udnes Weng stilte til start i dagens verdenscuprenn, men det var andre som stjal overskriftene.

Fredag var det duket for verdenscup i langrenn i Falun. Tiril og Lotta Udnes Weng, Nes Ski, stilte til start for Norge på 10 kilometer friteknikk, intervallstart.

Les også
– Tror at formen er bra

Lotta innledet denne sesongen best, men etter nyttår har Tiril vært best av de to i konkurransene de har stilt opp i. Og Tiril vant også internduellen i fredagens renn. Hun ble nummer 7 i mål.

Les også
Nykjørte løyper nord i bygda

Løypa denne kalde fredagen ble betegnet som hard. Uortodoks nok gikk løperne tre litt forskjellige runder i tilnærmet samme trasé, noe som antakelig fintet ut Lotta slik at hun gikk feil på runde to og tapte tid på det. Hun kom i mål på en 11. plass og måtte tåle et gult kort for glippen. NRKs kommentator Torgeir Bjørn konkluderte med at hun med dagens løp gikk seg ut av VM-diskusjonen på denne distansen.

– Det stemmer at jeg bomma litt, men jeg ble heldigvis ikke disket. Det er vanskelig å si hvor mye jeg tapte, men jeg vil tippe inntil 15 sekunder, sier Lotta til Raumnes.

Jessica Diggins, USA, hadde virkelig dagen og vant rennet foran Therese Johaug som fram til nå har vært tilnærmet uslåelig på intervallstart.