VIL BLI BEST: Johannes Marinius Simonsen (14) fra Neskollen har store mål, han vil rett og slett bli en av verdens beste fotballspillere. Denne uka deltar han på Equinor talentleir i Porsgrunn 2023.

Johannes (14) på talentleir: – Vil bli en av de aller beste

Johannes Marinius Simonsen fra Neskollen er en av 110 unge gutter i alderen 14-15 år på Equinor talentleir denne uka. Unggutten har høye mål.

– Det betyr mye for meg å delta på Equinor Talentleir. Jeg har jobbet hardt for det. Men det er nå jobben begynner, sier Johannes Marinius Simonsen i en pressemelding fra NFF og Morgendagens helter.

Johannes spiller både midtbane og back, og har trent mot dette øyeblikket lenge. Han er klar på hva han skal fokusere på for å få mest mulig ut av treningsleiren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Å lære, ha det gøy og få inn mest læring videre i fotballkarrieren, svare han om fokuset under leiren.

I Haalands fotspor

Equinor Talentleir og Equinor Landslagsskolen har vært en viktig arena for trening og utvikling av mange av Norges og verdens viktigste fotballspillere, blant annet årets vinner og toppscorer i Champions League og Premier League, Erling Braut Haaland (Manchester City).

Les også
India (14) på talentleir

– Med talentutviklingsprogrammet «Morgendagens helter» ønsker vi å bidra til å bygge opp talentene som skal dra Norge inn i fremtiden. Equinor Talentleir er med på å skape fremtidens fotballstjerner, noe vi er utrolig stolte av, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor, i pressemeldingen.

Store drømmer

Neskollen-gutten, som har spilt på Hvam og nå er i Ull/Kisa, har vist seg som en spiller med en utsøkt pasningsfot og god spillforståelse. Det kommer godt med på veien mot drømmen om å bli en profesjonell fotballspiller i en av de beste ligaene i verden. Å bli en av de beste spillerne i verden er den store drømmen, og det er flere som motiverer og inspirerer Simonsen.

Morgendagens helter

Fakta om Equinor Talentleir for gutter 2023:

• Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere fra 14 til 15 år. I år deltar 110 gutter fra hele landet.

• Arrangeres i perioden 24.-28. juni på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.

• Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, som fokuserer på talentutvikling innen idrett, kultur og realfag.

• Øverste nivå i Equinor Landslagsskolen, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

– Jeg ser opp til mine foreldre fordi de har hjulpet meg med å komme hit. Samtidig bruker jeg mye av tiden min på å bli bedre, så jeg vil også si at jeg er en mine viktigste motivatorer. I tillegg er Xavi Hernandez et forbilde.

Målrettet talentutvikling

Det er spillere fra hele landet til stede på Equinor Talentleir. Talentleiren er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen, hvor det drives systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

Les også
Almaas om gårdskjøpet: – Så helt perfekt ut

– Jeg blir like imponert hvert år over å se hva slags ferdigheter som vises frem på talentleiren. Spillerne er allerede godt vant med hardt arbeid og dedikasjon. Med dyktige trenere til stede er dette den perfekte arena for utvikling av fremtidens fotballstjerner, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En unik sjanse til å vise seg frem

Under årets Equinor Talentleir har noe helt nytt i norsk spillerutvikling blitt introdusert; nemlig “Future Team”. Det er vanlig at spillerne som tas ut til å delta er tidlig fysisk utviklet, og med “Future Team” gis det også plass til utøvere som ikke har kommet like langt ennå.

Les også
Jenny Stene: Fra NM-gull til gull i Europalekene

– Vi må bli bedre til å gi våre talenter med størst potensiale erfaring på nasjonalt og internasjonalt nivå uavhengig av fysisk utvikling. Spillere som har et vel så stort potensial på sikt, men som er i en periode med store fysiske forskjeller må få muligheten til å skinne i møte med spillere på samme nivå, sier Grøttland.