STANG INN: Jesper Nilsstua, Raumnes Skytterlag, fikk det virkelig til å stemme i stangskytingen i Norgescupen. Foto: Bjørnar Fuglerud

Jesper fortsetter å imponere i stangskyting

Jesper Nilsstua er i føringen i Norgescupen i stangskyting etter bunnsolid skyting på Vestlandet.

Etter to år med pandemi og lite skyting, gikk endelig startskuddet for årets norgescup i stangskyting. Det fant sted på Vestlandet i helgen, med stevner i Florø, Førde og Gaular.

33 treff i Førde

Jesper Nilsstua (23) fra Årnes har ligget i hardtrening før årets stangsesong og det har gitt resultater. Første stevne ut for Raumnes-skytter Jesper var i Gaular. Her skjøt han 15 treff på korthold og 11 treff på langholdet, totalt respektable 26 treff og 5. plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Førde stemte det meste, og Jesper fikk inn 17 treff på det korteste holdet og 15 på langholdet, totalt 32 treff og seier totalt.

Siste skyting var i Førde, og her klinket han inn 17 treff på kortholdet og hele 16 treff på det lange, totalt 33 treff og klar seier.

Ledelse sammenlagt

Med dette seiler han opp til å være en av favorittene til å vinne årets norgescup og å kvalifisere seg til finale på årets landsskytterstevne i Bodø.

FAKTA OM STANGSKYTING

Stangskyting er en hurtigskytingskonkurranse i Det frivillige Skyttervesen hvor det er om å gjøre å skyte flest mulig treff på to forskjellige figurer, på henholdsvis 125-175m og 200-250m, i løpet av to omganger på 25 sekunder.

Konkurransen ble arrangert første gang på landsskytterstevnet på Elverum i 1912, og er oppkalt etter oberst Georg Stang (1858–1907).

Det arrangeres Norgescup i denne disiplinen. Norgesmesterskapet i stangskyting arrangeres årlig på Landsskytterstevnet, og vinneren av tildeles stangmedaljen (Oberst Georg Stangs minnemedalje).

– Det var godt å endelig være i gang med en skikkelig norgescupsesong etter to års ventetid, og skytinga ble ikke så verst heller. Jeg følte at alt stemte, spesielt på den siste skytingen", sa Jesper etter endt dyst.

Med denne pangstarten har han tatt en klar ledelse i sammendraget med 91 treff, med seks treff ned til nummer to. Neste runde i cupen finner sted i Nord-Norge i forbindelse med Landsskytterstevnet, før det hele avsluttes i runde 3 på Sørlandet.

Denne artikkelen er basert på referat og bilde fra Bjørnar Fuglerud, Raumnes Skytterlag.