TO MEDALJER: Jenny Stene (t.h.) tok sølv og Jeanette Hegg Duestad bronse i VM fredag. Foto: Norges Skytterforbund

Jenny Stene: - For en opplevelse dette er

Jenny Stene tok sølvet under VM i skyting på 50 meter match i en dramatisk skyteduell mot kinesiske Miao Wamru. Jeanette Hegg Duestad tok bronsen.

– Det føles helt fantastisk. Jeg skjønner nesten ikke hva som skjer, og på slutten av finalen var det så tøft at jeg nesten begynte å gråte. For en opplevelse og så morsomt dette er, sa Jenny Stene etter å ha sikret seg VM-sølv i en dramatisk og svært spennende VM-finale.

Rånåsfoss-jenta ledet finalen med 8-2, men den kinesiske skytteren kom tilbake og avgjorde finalen mot slutten. Stene ble likevel historisk med sitt VM-sølv.

Jenny Stene vant til slutt sølv på 50 meter match under skyte-VM i Egypt. Gullduellen mot kinesiske Miao Wamru ble høydramatisk. Jeanette Hegg Duestad tok bronsen.

SEIERSPALLEN: Fra v. Jenny Stene, Miao Wamru og Jeanette Hegg Duestad. Foto: Norges Skytterforbund

Stene møtte kinesiske Wamru i den avgjørende gullfinalen i best av 15 skudd stående. Der var den kinesiske skytteren best og vant 17-13 på poeng.

Ledet 8-2

Underveis ledet imidlertid Stene blant annet 8-2. Da så den norske skytteren ut til å ha festet et grep om VM-tittelen. Sterk skyting av Wamru mot slutten snudde imidlertid duellen i kinesisk favør.

Les også
Dette skjer med hodet til Jenny når hun får ei rifle i hånda

Det er første gang at Norge tar to medaljer på matchøvelsen i et VM. Den eneste tidligere medaljen tok Malin Westerheim da hun ble bronsevinner i Granada i 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sikret bronsen

– Dette er historisk på så mange måter, sa en rørt sportssjef i Norges Skytterforbund, Tor Idar Aune, til NTB etter at dramaet var over.

– Jentene sto løpet hele veien inn. Så må man ha litt flaks hvis man skal ta medalje. Det synes jeg vi hadde da amerikaneren skjøt 9,0 på sitt siste skudd, og dermed vant Duestad bronsen, fortsatte han.

Les også
Jenny reiser hjem fra EM med ett gull, to sølv og en bronse

Det var høy puls i den norske leiren da det ble skutt om gullet mellom Stene og kinesiske Wamru.

– Da tenker man at her er det bare å berge det som berges kan. Gull eller sølv var egentlig ikke så viktig. Vi fikk to jenter på pallen, så det er ingen bitterhet rundt det, sa sportssjef Aune.

Endelig på pallen

Han gledet seg litt ekstra over at Duestad tok steget opp på pallen etter en rekke fjerdeplasser i viktige konkurranser og mesterskap.

– Hun har flere fjerdeplasser enn jeg kan telle, så bronsen hennes er like morsomt som sølvet. Plutselig er vi helt i toppen med to stykker, sa Aune.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Katrine Lund fikk det ikke helt til å stemme fredag. Med serien 194, 196 og 194 ble det totalt 584 poeng og 23.-plass i kvalifiseringen.