Jenny Stene tok EM-gull i skyting. Foto: Heiko Junge / NTB

Jenny Stene tok EM-gull i skyting

Jenny Stene ble torsdag europamester på 50 meter liggende i Polen. Jeanette Hegg Duestad sørget for at også sølvet ble norsk.

Stene, som er fra Rånåsfoss, skjøt formidable 630,2 poeng i konkurransen i Wroclaw. Det skal ifølge Norges Skytterforbund være uoffisiell verdensrekord på øvelsen, men forbundet vil ikke bekrefte dette da regelverket stadig er i endring.

Det internasjonale skytterforbundet har angivelig også mangelfull oppdatering på verdensrekorder i 2022.

– Dette er en EM-øvelse med stor prestisje, og jeg synes Jenny og Jeanette var virkelig flinke i dag. De var overlegne i konkurransen fordi de er godt trent og godt forberedt, sier sportssjef i skytterforbundet, Tor Idar Aune, til NTB.

Jeanette Hegg Duestad endte konkurransen i Polen på 627,2 poeng. Sveitsiske Sarina Hinz ble nummer tre med 625,6 poeng.

Katrine Aanestad Lund endte på 19.-plass med 622,4 poeng.

I torsdagens matchskyting ble Jeanette Duestad Hegg endte på fjerdeplass, mens Jenny Stene ble nummer fem. Jenny Stene klarte altså ikke å følge opp gullet hun tok tidligere på dagen i en idrett der marginene er svært små.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeanette Hegg Duestad skjøt til 409,9 poeng og var 1,8 poeng unna å ta seg til gullduellen.

Danske Rikke Maeng Ibsen var best og møtte tsjekkiske Veronika Blazickova i duellen om gullet. Der var den danske skytteren suveren og vant 16-6. De to hadde henholdsvis 413,9 og 411,7 poeng. Bronsen gikk til ukrainske Daria Tikhova. Duestad Hegg var 0,5 poeng unna bronsen.

(©NTB)