annonse

Jenny Stene med verdensrekord

Verdensrekord
Verdensrekord: Jenny Stene satte verdensrekord med 1185 poeng i verdenscupstevne i Munchen tirsdag. (Foto: Bjørn Trudvang)

Rånåsfoss-jenta Jenny Stene dokumenterte at hun er i verdenstoppen i skyting tirsdag.

Jan Erik Hæhre

Stene satte nemlig verdensrekord med 1185 poeng under elimineringen tirsdag i 50 meter helmatch for kvinner. Det melder Norges Skytterforbund på sine Facebook-sider.

- Det er tre poeng over den gamle rekorden. Og alt unnagjort på én time og 35 minutter. Fantastisk. Gratulerer Jenny, skriver forbundet på siden.

De norske skytterne deltar i verdenscupstevnet i München, og søndag tok Jenny 8. plass i det skytterforbundet omtaler som tidenes tøffeste world cup på 10 meter luftrifle.

- Jenny Stene skjøt helt magisk i kvalifiseringen og tok norsk rekord med 630,0 poeng, skriver forbundet på sine nettsider om søndagens tøffe konkurranse.

Stene ble nummer åtte av 148 skyttere i kvalifiseringen.

- Aldri har vi sett en finalegrense over 630 blant verken kvinner eller menn, skriver forbundet.

Jenny Stene er en del av skytterforbundets satsingsgruppe med OL i Tokyo neste år som det store målet. I München konkurrereres det i alle OL-øvelsene denne uka.

Stene skyter bane for Haga, men representerer Kisen når det er snakk om miniatyrskyting. I vinter har Rånåsfoss-jenta skutt i Bundesliga i Tyskland, der de aller beste skytterne i verden konkurrerer. Hun debuterte i oktober for sin klubb BSV Buer-Bulse i Gelsenkirchen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse