FIRE: Jenny Stene tok med seg fire medaljer, ett av dem gull, fra EM. Foto: Jan Erik Hæhre

Jenny reiser hjem fra EM med ett gull, to sølv og en bronse

Jenny Stene og de norske skytterne dominerte stort i EM. Rånåsfoss-jenta reiser hjem med fire medaljer i kofferten.

Hun startet EM med gull torsdag i 50 meter liggende. Norge tok dobbelt i øvelsen, med landslagskollega Jeanette Hegg Duestad på sølvplassen. I matchskytingen senere på dagen tok Jenny en 5. plass.

Les også
Jenny Stene tok EM-gull i skyting

Fredag ble det ny norsk dobbeltseier, i rifle match for blandet lag. Denne gang var Jenny med på sølvlaget sammen med Silom Kolstad Clausen. I en svært jevn finale gikk Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg seirende ut av duellen.

I en gnistrende finale fulgte lagene hverandre helt fram til stillingen 14-14. Deretter avgjorde Duestad og Hegg kampen med seierssifrene 16-14.

– Oppsiktsvekkende

– Vi opplever at alle fire skyter på sitt aller beste gjennom hele dagen, og det er det som må til i denne sylskarpe konkurransen mot resten av Europa. Å få to lag i gullfinale er både oppsiktsvekkende, artig og inspirerende. Og egentlig burde de fått gull alle fire, for dette er virkelig flotte idrettsutøvere, sier sportssjef for skytterlandslaget Tor Idar Aune.

OPPSIKTSVEKKENDE: Sportssjefen i skytterforbundet kaller det oppsiktsvekkende det Jenny Stene og de norske skytterne oppnådde i EM. Foto: Heiko Junge

32 lag var klar på standplass for å kjempe om medaljer i Wroclaw. I den første runden var Stene og Claussen best, med Duestad og Hegg på fjerdeplass. De åtte beste lagene gikk videre.

I runde to var Duestad og Hegg best, med det andre norske laget hakk i hæl. 32 lag hadde blitt til to, og Norge var sikret både gull og sølv i EM.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ny finale

Det gikk ikke lang før Jenny Stene var klar for en ny finale. Hun skjøt seg til finale i rifle liggende blandet lag med Henrik Larsen. Denne gang ble Østerrike for sterke, men Stene og Larsen tok med seg sølvet hjem.

På EMs siste dag lørdag ble det bronse for Jenny Stene. Hun tok dermed med seg medaljer av alle tre valører fra EM.

Les også
– Vi er skuffet – ikke nok til å redde sesongen for ishockeyklubben

Bronsemedaljen kom i rifle match lag kvinner, sammen med Jeanette Hegg Duestad og Mari Bårdseng Løvseth. Den norske trioen klarte ikke å ta seg til finalen, selv om både Tyskland, Tsjekkia og Norge skjøt 875 poeng i avgjørende kvalifiseringsomgang. De norske ble rangert nummer tre på færre innertiere.

Dermed ble det bronsefinale mot Ukraina, og den vant Jenny og lagvenninnene. Tyskland vant foran Tsjekkia.

(©NTB)