BEST I VERDEN: Jeanette Hegg Duestad (t.v.) og Jenny Stene er ranket som nummer en og to i verden på OL-øvelsen 50 meter match, øvelsen Jenny har vunnet EM-gull og VM-sølv på i høst. Foto: Norges Skytterforbund

Jenny rankes som nummer to i verden

Det internasjonale skytterforbundet har oppdater sine offisiele rankinger etter VM, og på OL-øvelsen 50 meter match er de to beste skytterne norske. Jenny Stene er ranket som nummer to.

Det er i tillegg norsk verdens-ener på herresiden, slik at det norske landslagets utøvere nå er verdensledende. Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg er rangert som verdens beste skyttere på OL-øvelsen 50 meter match, med nesbuen Jenny Stene på 2. plass blant kvinnene.

Les også
Idretts- og kulturgalla: – Det er tid for litt heder og glamour igjen

Det skjer etter en sesongavslutning der Jenny Stene først tok EM-gull i september, med Hegg Duestad på 2. plass, og hun tok VM-sølv nå i oktober på denne øvelsen, med Hegg Duestad på 3. plass. Rankingen tar også med seg alle resultatene tidligere i år, og da sniker Hegg Duestad seg foran nesbuen på verdensrankingen.

Gir motivasjon

– Det er artig å toppe listen etter en god sesong med to verdenscupseirere og VM-bronse. Det gir motivasjon til å starte trening og forberedelser for 2023 når vi kommer hjem fra VM i Egypt, sier Hegg Duestad i en pressemelding.

Jenny Stene

• Jenny Østre Stene (født 8. mars 1998)

• Norsk rifleskytter som representerer Kisen MSL og Haga SKL.

• Hun er med på Norges skytterlandslag og er aktiv i flere satsingsgrupper i nærområdet.

• Jenny har spesialisert seg på 10 meter luftrifle og OL-øvelsen 50 meter helmatch, hvor man skyter totalt 120 skudd, liggende, stående og knestående.

I kvinneklassen er det også dobbelt norsk med Jenny Stene på 2.-plass.

De to norske skytterne er ganske suverene i toppen. Hegg Duestad har 6500 ratingpoeng, mens Jenny Stene har 5915 poeng. Det er nær 800 poeng fra Jenny og ned til 3. plassen på rankingen, danske Rikke Maeng Ibsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jenny er på 22. plass i 10 meter luftrifle.

Verdensrekord

Jenny toppet sesongen med VM-gull i blandet lag mandag, sammen med Simon Kolstad Claussen. Verdensrankingen går imidlertid på de individuelle øvelsene.

Etter VM-sølvet fredag sa Jenny at det var en utrolig opplevelse, en opplevelse som neppe ble mindre da hun kunne motta VM-gullet mandag.

Les også
Dette var pappa Terjes første melding til Jenny etter VM-gullet

Mellom mesterskapene EM og VM rakk Jenny en tur hjem der vi hadde et større intervju med en av verdens beste skyttere. Der fortalte hun om starten på skytterkarrieren, og vegen til verdenstoppen. Hun debuterte for eksempel i verdenscupen med en 3. plass, og satte senere samme år verdensrekord med 1185 poeng på 50 meter heltmatch.

Unike egenskaper

Hva gjør Jenny til en av verdens beste skyttere? Det forklares også i det samme intervjuet. Jenny har en unik evne til å stenge hele verden ute når hun skal skyte, og hun mister ikke fokus.

Hun blir også beskrevet som rå og fryktløs, og står stødigere enn de fleste.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg blir veldig fokusert, og evnen til å stenge alt ute faller meg nok naturlig. Det er ikke noe jeg tenker så mye på, det går automatisk, forklarer Jenny.

Les også
Jenny og Simon vant VM-gull i dramatisk skyteduell i Kairo

Pappa Terje sa tidligere i oktober dette om Jennys unike egenskaper:

– Jenny takler alle disipliner, og der du ser at de gamle kara sitter og nesten biter negler på stevner, er hun alltid like rolig og blid. Det er klart jeg er stolt!