TJALVELEKENE: Hvam ILs Ivo Brenni Torsen (8) fikk gleden av å hilse på og la seg avbilde sammen med den norske friidrettsstjernen Amalie Iuel.

Ivo fikk møte Amalie Iuel

For Ivo Brenni Torsen (8) fra Hvam IL ble Tjalvelekene en ekstra spesiell opplevelse.

I helgen deltok 15 ivrige utøvere fra Hvam IL i Tjalvelekene på selveste Bislett Stadion.

– Det var en fantastisk mulighet til å konkurrere på den største friidrettsbanen i landet vårt, sier idrettslagets hovedtrener i friidrett, Paulina Chybinska.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

FEMKLØVER FRA HVAM IL: F.v. Elvin Søgård, Antoni Chybinski, Agnes Rimstad, Levi Gran Jonsson og Wiktor Chybinski.

Amalie stilte opp

Bislett stadion er et fullverdig internasjonalt friidrettsanlegg og er hovedanlegget for friidrett i Norge.

En av profilene som var til stede under Tjalvelekene var Amalie luel. Hun representerer IK Tjalve og konkurrerer i mangekamp, hekkeløp og sprintløp. Hun innehar den norske rekorden på 400 meter, har tre NM-gull på 400 meter og tre NM-gull på 400 meter hekk. Hun kan også skilte med gull på 400 meter hekk fra EM for lag i 2019, der Norge deltok i First League.

– Veldig stas

Ivo Brenni Torsen er åtte år gammel og med i Hvam ILs friidrettsmiljø. Han fikk gleden av å hilse på og la seg avbilde med den norske friidrettsstjernen.

Ivos pappa, Bjørnar Torsen, forteller at sønnen ikke visste hvem Amalie var før han viste ham et videoopptak av henne på YouTube etterpå.

– Da syntes han det var veldig stas, og han syntes det var veldig kult at hun trener sammen med Karsten Warholm som han er en stor fan av, sier Bjørnar.

Julian til topps

Det ble satt mange personlige rekorder blant Hvam ILs utøvere, som stilte i en rekke øvelser.

G16: Julian Zhang Førsund (i midten) på førsteplass etter 100 meter hekk.

Julian Zhang Førsund (2007-modell) gikk til topps på 100 meter hekk med personlig rekord, 14,39 sekunder. Sebastian Kasinski (2012) ble nummer to i liten ball med personlig rekord, 40,42 meter. Meredith Nana Ama Opoku-Agyemang (2012) tok tredjeplassen i liten ball med personlig rekord, 24,26 meter.

3. PLASS: Meredith Nana Ama Opoku-Agyemang (født i 2012) på 3. plass i liten ball.

Deltakerne fra Hvam IL født i 2013 -2015 var Casper Zhou Kirkebø, Levi Gran Jonsson, Wiktor Chybinski, Ivo Brenni Torsen, Agnes Rimstad, Elvin Søgård, Benjamin Zhou Kirkebø, Emily Mathea Østerud og Antoni Chybinski.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Øvrige Hvam-deltakere på listene var Diandrea Akosua Serwaa Opoku-Agyemang (2011), Synne Mørk Markussen (2007) og Sanna Holmgren (2007).

J16: Sanna Holmgren og Synne Mørk Markussen fornøyde etter sin innsats på 200 meter. De løp henholdsvis på 28,49 og 28,01 (personlig rekord).
2. PLASS: Sebastian Kasinski (2012) (til venstre) inntok 2. plassen etter solid innsats i liten ball.
MEDALJE: Emily Mathea Østerud (2013-modell) med to tomler opp.