GLEDER SEG: Fotballkeeper India Guzman Gjølstad (14) fra Neskollen skal om to uker spille tre landskamper for Norge på 14-årsnivå.

India på fotballandslaget – nå venter kamp mot England

India Guzman Gjølstad (14) fra Neskollen reiser snart til England med Norges J14-landslag i fotball.

India er fotballkeeper og spiller til daglig fast på Lillestrøm SKs J15-lag i regionalserien. Hun blir også til stadighet innkalt til spill på J17-nivå regionalt, i tillegg til at hun er keeper på kretslaget. Om to uker skal hun spille med flagget på brystet i en UEFA-turnering i England.

Hellas, Wales og England

Første kamp spilles mot Hellas på Loughborough Universitys bane 4. november. To dager senere møtes Norge og Wales på St. George's Park. Så avslutter det norske laget turneringen mot England 9. november, på St. George's Park.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

J14-landslagstroppen består denne gang av 20 spillere. India er én av to keepere.

– Det var veldig gledelig å være blant de 20. Det var selvfølgelig mye spenning rundt uttaket, men jeg hadde forhåpninger om å finne navnet mitt på lista, sier hun.

Vellykket talentleir

I juni var hun på en talentleir for potensielle landslagsspillere i regi av fotballforbundet, og hun er fornøyd med sin egen innsats under den samlingen.

– Jeg fikk vist meg fram på en god måte, og ble inspirert. Jeg har fortsatt med arbeidet for å forbedre meg siden da, og føler at jeg har hatt en god utvikling, sier India.

Hun krysser fingrene for at det blir mye spilletid i England.

– Jeg regner med at det blir en del, og håper at jeg klarer å holde nullen når jeg er i aksjon, sier hun.

– Det blir spennende å møte England?

– Ja, det er vel den kampen jeg gleder meg aller mest til. Det er nok også den hardeste motstanderen av de tre, men kanskje er det også det morsomste laget å møte, sier India.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Faktaboks - Hele troppen:

Her er hele Norges J14-tropp til UEFA-turneringen:

Sigrid Antonsen Gamst – Kolbotn, Agnes Castberg Stølan – Kjelsås, Mia Foss – Sarpsborg 08, India Guzman Gjølstad – Lillestrøm, Mie Ingeborg Hoem – Stabæk, Nora Krogstad Lium – Melhus, Marie Krogsæter Sæterøy – Brattvåg, Isa Bekken Lund – Varegg, Kaja Lyngstad – Ull/Kisa, Maia Melgård – Lyn, Hanne Nesse – Bryne, Helene Olsson – Odda, Ella Polmar – Lyn, Selma Saga – Store Bergan, Marte Saugen – Frei, Jenny Storsletten – Saltdalskameratene, Vilde Tufte Mardal – Syril, Vilde Riis Vinje – HEI IL, Erle Ødegaard Jonsson – Røa, Lilly Øren – Etne.

Hun trives med treningshverdagen i Lillestrøm SK, som gir henne gode muligheter til å videreutvikle seg.

– Det har nok også spilt en positiv rolle for utviklingen min siden talentleiren i juni, forteller hun.

Jobber målrettet

For en fotballkeeper har det i den moderne fotballen blitt stadig viktigere å ha god ballkontroll og å være pasningssikker. Dette har hun jobbet mye med i år. Også J14-landslagets filosofi er å spille seg effektivt ut fra eget forsvar.

– Jeg vil si at jeg har blitt mye bedre – og roligere – med ball i beina. I tillegg har jeg jobbet mye med en mot en-dueller, og føler at det er en av mine største styrker, sier India.

Til daglig går hun på Vormsund ungdomsskole. I hverdagen går det mye i fotball og skole, og tiden hun har til overs bruker hun sammen med gode venninner hjemme på Neskollen. De heier på henne.

– Det er koselig at de gode vennene jeg har her – enten de spiller fotball selv eller ikke – er så støttende og så engasjerte i min utvikling på fotballbanen, sier hun.