TALENT: India Guzman Gjølstad (14) fra Neskollen har vært på Equinors talentleir i Porsgrunn, og drømmer om landslagsspill og spill i La Liga. Hun spiller til daglig i LSK.

India (14) på talentleir

70 av Norges fremste fotballjenter deltok denne uken på Equinor Talentleir i Porsgrunn. Blant dem var LSK-spilleren India (14) fra Neskollen som kan være aktuell for landskamper i fremtiden.

– Det er jo gøy å være her. Man er jo her fordi man liker å spille fotball, og har lyst til å nå langt. Så det betyr mye for meg å være her siden man vet jo at man må prestere, men den hjelpen og det å tørre og feile er jo også viktig. Det bygger opp selvtillit, men så gleder man seg også til å komme hjem og fortsette arbeidet, sier India Guzman Gjølstad.

Les også
Special Olympics: Kent Daniel fra Nes Golfklubb tok sølv

Målvakten viste et tidlig talent, og med hardt arbeid og dedikasjon ønsker hun å følge i fotsporene til forbildene LSK-målvaktene Mads Hedenstad Christiansen og Cecilie Fiskerstrand.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Drømmer om La Liga

– Mads Hedenstad Christiansen var keepertreneren min i 2019. Da var han ikke førstekeeperen til Lillestrøm, men det er han nå. Jeg er ofte og ser kamper på Åråsen hvor han spiller og ser opp til han. Cecilie Fiskerstrand hadde jo en skade for ikke så lenge siden som hun nettopp har kommet tilbake fra. Jeg ser opp til henne fordi hun aldri ga opp da, og nå er hun jo også med i Norges VM-tropp, sier Guzman Gjølstad.

Equinor talentleir

Fakta om Equinor Talentleir for jenter 2023:

• Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere fra 14 til 15 år. I år deltar 70 jenter fra hele landet.

• Arrangeres i perioden 19.-23. juni på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.

• Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, som fokuserer på talentutvikling innen idrett, kultur og realfag.

• Øverste nivå i Equinor Landslagsskolen, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

Guzman Gjølstad har allerede bevist seg som en spiller som er spesielt god i situasjoner én-mot-én. Det kommer godt med på veien mot landslagsmålvaktens reise mot damelaget til LSK, La Liga og Norge.

− Fokuset mitt på denne leiren blir å trene enda mer på kommunikasjon, og å bli enda kjappere i omstillingen, sier hun.

Går for gull sammen

Equinor har hatt et samarbeid med Norges Fotballforbund i over 20 år. Equinor Talentleir og Equinor Landslagsskolen har vært en viktig arena for trening og utvikling av mange av Norges og verdens viktigste fotballspillere, blant annet årets vinner og toppscorer i Champions League og Premier League, Erling Braut Haaland (Manchester City).

Les også
Stima AS kjøper Rånåsfoss-eiendom av Akershus Energi

– Med talentutviklingsprogrammet «Morgendagens helter» ønsker vi å bidra til å bygge opp talentene som skal dra Norge inn i fremtiden. Talentleiren er en viktig arena hvor unge fotballspillere får både testet og vist frem sine ferdigheter på banen. Å bli en dyktig fotballspiller krever en enorm innsats og dedikasjon, som årets deltagere har demonstrert godt. Vi er stolte av å støtte India sin reise mot toppen av fotballen, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor.

Målrettet talentutvikling

Resultatet av dedikert arbeid i norske fotballklubber kommer godt frem på Equinor Talentleir og her samles spillere fra alle regioner i landet. Talentleiren er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen, et systematisk talentutviklingsprogram som har som mål å forme Norges fremtidige landslag. Norges Fotballforbund er overbevist om verdien av denne satsningen og ser hvordan den bidrar til å bygge sterke fotballspillere for fremtiden.

Les også
Mads er 107 menneskeår: – Du finner ingen hest som har så mye livsgnist

– Vi gleder oss over å se at norske spillere i alle årsklasser fortsetter å klatre på rankingene år etter år. Dette er takket være målrettet og hard trening, og det er alltid spennende å se hva de unge spillerne bringer til banen under Equinor Talentleir. India har vist dedikasjon og imponerende ferdigheter og kan nå langt, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Saken er fra en pressemelding fra NFF og Equinor Morgendagens helter.