LOVENDE: De to J13-lagene til Raumnes & Årnes spilte seg helt frem til semifinale og ble nummer tre i Fredrikstad Cup i pinsen. FOTO: Rolf Fredrik Aas

Imponerte i landets største håndballturnering

Raumnes & Årnes har en av landets mest spennende 2009-årganger i håndball. Det beviste de da etter at begge lagene spilte seg frem til semifinaler i Fredrikstad Cup i pinsen.

Først mandag ettermiddag måtte de lovende tenåringsjentene si takk for seg i Fredrikstad Cup, som er landets klart største håndballturnering. Det var nesten 700 lag som var i aksjon i plankebyen i helga, og arrangøren hadde over 300 lag på venteliste. Det forteller det meste om den store interessen for å delta. Raumnes & Årnes hadde meldt på to lag i J 13-klassen. Det skulle vise seg at begge var med og kjempet om finaleplass i Østfold.

– Vi hadde bestemt oss på forhånd at vi skulle prøve å mønstre to jevngode lag fremfor å toppe det ene. Selv om flere av våre motstandere hadde valgt å plassere de antatt beste spillerne på det ene laget. Det forteller litt om hvor god bredde vi har på dette alderstrinnet, at vi klarer å stille to lag som hevder seg i denne settingen, sier Espen Mørdre Ringsstad som er en av dem som er med i støtteapparatet til den svært så lovende årgangen til Raumnes & Årnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På skinner til sluttspillet

Raumnes & Årnes-lagene vant det som var av kamper på lørdag og søndag. Det førte til at de søndag ettermiddag var klare for A-sluttspill. Det gikk også på skinner i det gjeveste sluttspillet for de unge Nes-jentene. Først i semifinalen og det siste hinderet før finalen ble det stopp. Det ene laget tapte 11-12 for Skedsmo og det andre 13-15 for Rygge. Selv om Raumnes & Årnes hadde lyst på finale, var det en sterk prestasjon å bli nummer tre i turneringen.

Det var for øvrig uavgjort i begge kampene til pause. De to lokale lagene som denne sesongen har hatt lag både i J 13 og J 14-serien, skal også ha med seg verdens største håndballturnering før de avslutter denne sesongen.

Reiser til Sverige

I juli reiser de nemlig til Sverige for å delta i Partille Cup. Det kan både sportslig og sosialt bli sesongens høydepunkt, for jentene som går i åttende klasse. De kommer fra hele kommunen, og det er en veldig sammensveiset gjeng som gjør det bra.

– Vi har gjennom høsten og vinteren hatt tre ukentlige treningsøkter med godt oppmøte. Det har vært håndballøkter i Neshallen og Neskollen. Så har vi hatt en styrketreningsøkt med Driv-klinikken i tillegg, sier Mødre Ringsstad, og forteller at det blir fellestreninger helt frem til de reiser på Partille Cup. Når de har spilt seg ferdig i nabolandet, så kommer det til å bli en velfortjent ferie på jentene.