NYTT TILBUD: Hvam United har vært en stor suksess og nå utvider Hvam IL idrettstilbudet til funksjonshemmede. 1. februar ønsker de velkommen til åpen dag i Nes Arena. Dette bildet er fra en fotballturnering i fjor høst.

Hvam IL starter allidrett for funksjonshemmede

Hvam IL skal starte et nytt idrettstilbud for funksjonshemmede. De er nå på jakt etter personer med omsorg for andre og som har interesse for fysisk aktivitet og bevegelse.

Hvam IL ønsker å tilby idrettsglede for alle, og starter nå opp med allidrett for barn og unge med funksjonshemninger.

Etterspurt tilbud

– Vi vet at et slikt tilbud er etterspurt. Hvert år har Hvam videregående skole paraidrettsdager i Nes Arena og da kommer barn og unge fra hele Romerike for å prøve forskjellige idretter, sier Marthe Garsjø, drift og utviklingsleder i Hvam IL

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun forteller at det nye tilbudet, som er et samarbeidsprosjekt mellom paraidrettsleder i Akershus idrettskrets, Vigdis Mørdre, og Hvam IL, er åpent for barn og unge fra hele Romerike.

– Planen er å gjennomføre tilbudet i Nes Arena, og det er et tilbud for de mellom åtte og 18 år, fortsetter Garsjø.

Les også
Knallbra paraidrettsdag i Nes Arena

Åpen dag

Hun forteller at de er avhengig av flere ressurser til det nye tilbudet som starter opp med åpen dag i Nes Arena lørdag 1. februar.

– På den åpne dagen er alle velkommen til Nes Arena for å bli bedre kjent med det nye tilbudet, fortsetter Garsjø.

Hvam IL har allerede suksess med fotballaget Hvam United.

– Det gjøres en kjempejobb med å legge til rette for at barn, unge og voksne på dette tilbudet som har blitt en stor suksess, fortsetter Garsjø.

Målet er at allidretten for de funksjonshemmede skal gi dem mulighet til å prøve mange ulike idrettsgreiner og øvelser, og treningene vil foregå i Nes Arena samtidig med treninger for funksjonsfriske.

– Vi er spente, og vi håper å få tak i de riktige ressurspersonene slik at tilbudet til denne gruppa blir bra, avslutter Garsjø.

Artikkelen fortsetter under annonsen.