Hvam ILs 7. divisjonslag rykket opp til 6. divisjon torsdag. Dette bildet er tatt rett etter at seieren var i boks.
Hvam ILs 7. divisjonslag rykket opp til 6. divisjon torsdag. Dette bildet er tatt rett etter at seieren var i boks. Foto: Hvam IL

Hvam IL rykket opp igjen

Hvams fotballherrer sikret seg torsdag sitt andre opprykk på to sesonger.

Hvams A-lag har gjennomførte en god sesong i 7. divisjon. Den ble kronet med opprykk torsdag, takket være seier 2-0 borte over Lillestrøm 3.

Dette var en avgjørende kamp, siden Lillestrøm 3 var Hvams argeste konkurrent i kampen om opprykk. Med seier sørget Hvam for en seks poengs differanse mellom lagene, og den har ikke Lillestrøm 3 mulighet til å spise opp. Opprykket er klart!

Hvam gikk til kampen mot LSK 3 med vissheten om at seier betydde opprykk til 6.divisjon. I rødt for anledningen var Hvam skjerpet fra start av, og skapte flere store sjanser. Hjemmelaget hadde lite å komme med, og forsvaret hadde full kontroll defensivt. Etter halvtimen fikk Fredrik Olsen ute ved cornerflagget i etterkant av et innlegg. Han svingte ballen inn og Simen Holter stanget gjestene i ledelsen. Det var godt med temperatur i matchen, akkurat slik det skal være når det er ting som står på spill.

Andreomgang fortsatte med dominans fra Hvams side, selv om flere scoringer uteble. Etter halvspilt andreomgang ble det dømt straffespark til gjestene fra Hvam. Martin Holter headet ballen i feltet, og en LSK-spiller var uheldig og headet Martin i ansiktet. Nesen til eldstemann Holter fikk seg en god trøkk, men han unngikk heldigvis brudd. Etter behandling og lang venting, var Fredrik Olsen sikker fra straffemerket. LSK 3 var aldri i nærheten av utligning og Hvam kunne juble for opprykket da dommeren blåste i fløyta.

Neste kamp er Åkrene torsdag 12.september i Hvam Idrettsparken. Selv om opprykket er sikret, kan Hvam fortsatt vinne divisjonen og bli kretsmestere. Hvam har tre kamper igjen og har en luke på seks poeng ned til nettopp LSK 3.

Fotball

7. divisjon

LSK 3 - Hvam 0-2 

Hvams scoringer: Simen Holter og Fredrik Olsen (fra straffemerket).

Hvams lag: (4-3-3) Henrik Risvik Paulsen - Simen Andreassen, Håkon Rolstad Nilsen, Tobiasz Rzeznik, Alex Trondsen - Gøran Haga, Simen Holter, Martin Holter - Thomas Wiksaas, Marius Rognerud, Fredrik Olsen. Innbyttere: Pål Rolstad Nilsen, Henrik Langbråten, Tony Kristiansen, Kevin Pihl.