TEAM NES UTEN HVAM: Som kjent har Hvam IL bestemt seg for å gå ut av fotballsamarbeidet Team Nes. (Illustrasjonsfoto). Foto: John Arne Paulsen

Hva nå, R&Å og Haga?

Hvam IL går straks ut av Team Nes. Nå setter R&Å IL og Haga IF seg ned for å diskutere videre samarbeid.

Team Nes inkludert Hvam IL eksisterer kun ut denne sesongen. Det vil i realiteten si til et stykke ut i oktober. Så går Hvam IL ut av samarbeidet som de i utgangspunktet var pådrivere for å få etablert. Neskollen-veksten har gitt økt medlemsmasse og idrettslaget ser ikke lenger noe behov for samarbeid.

Les også
12 gull, 4 sølv og 3 bronse

Navnet

De to øvrige lagene i Team Nes, Raumnes & Årnes IL og Haga IF, har intensjoner om å fortsette samarbeidet uten Hvam IL. Vi spurte fotballeder i R&Å IL, Paul Midling Larsen, om det er avgjort hva samarbeidet skal hete nå når Hvam IL har valgt å trekke seg ut.

– Vi har så langt ikke konkludert med det. Det er fortsatt litt igjen av sesongen. Hvis jeg ikke tar helt feil, har man vel lov til å spille kamper helt til 16. oktober. Det foreligger ingen konkrete planer foreløpig, sier Midling Larsen.

Les også
TYRVINGLEKENE: Tro til med klubbrekord

Han legger til at det er diskutert litt fram og tilbake om det er smart eller ikke å beholde dagens navn på samarbeidet.

Ungdomsklassene

Team Nes har omfavnet spillere på trinnene 13 - 19 år.

– Vi observerer nå at mange klubber sliter med å stille lag, særlig i disse ungdomsklassene, så vi er i hvert fall positive til samarbeid, sier Midling Larsen.

Han legger til at det blir spennende å se hva framtiden bringer.

– Enten så må det komme til flere spillere på ungdomsnivået, eller så må det være samarbeid mellom klubbene på et eller annet vis, fastslår R&Ås fotballeder.

– Ikke unaturlig

Team Nes ble lansert som et samarbeid for ungdomsfotballen i Nes. Kun tre lag ville være med. Nå er to igjen.

– Det er ikke bestemt noen navnendring, men slik jeg ser det er det ikke unaturlig å vurdere om vi skal hete noe annet enn Team Nes.

– Det er ikke bestemt noen navnendring, men slik jeg ser det er det ikke unaturlig å vurdere om vi skal hete noe annet enn Team Nes, sier Midling Larsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

FOTBALLEDER: Paul M. Larsen er leder i R&Å ILs fotballgruppe. (Arkivfoto) Foto: Frits Wahlstrøm

Han legger til at det vil bli gått en runde om dette om kort tid.

Les også
Proffkontrakt og landslagsplass for Jørgen

– I løpet av noen uker skal vi sette oss ned og diskutere dette skikkelig, altså hva som skjer i 2022, etter at Hvam trekker seg ut, sier Midling Larsen.

– Vi stepper opp

R&Å IL jobber nå videre med den tidligere omtalte prosessen for å bli sertifisert som en Kvalitetsklubb i Norges Fotballforbund. For å få stempelet som Kvalitetsklubb, må visse kriterier oppfylles. Fotballforbundets mål med dette opplegget er å stimulere til god klubbutvikling som vil forsterke helheten. Godt strukturerte klubber tiltrekker seg frivillige og gir grobunn for sunn barne- og ungdomsidrett.

– Nylig gjennomførte vi Nesmesterskapet i fotball, med 500 spillere i aksjon. Det var et stort og bra arrangementet der vi også fikk tatt i bruk vårt nye klubbhus. Vi stepper opp både på barne- og ungdomssiden. Sånn sett gir det oss en boost for å utvikle oss på flere måter, sier Midling Larsen.

Les også
500 spillere i aksjon – R&Å høstet ros