KUNNE JUBLE: Her jubler Tiril Udnes Weng for tredjeplass og sammenlagtseier i verdenscupen.

Her jubler Tiril: – Uvirkelig

– Jeg tror jeg må bruke litt tid på å la det synke inn.

Den 26 år gamle Nes-løperen har vært stabilt god gjennom vinteren. Hun fikk med seg to stafettmedaljer fra VM, og nå kan hun juble over å ha vært den beste løperen i verdenscupen totalt.

Les også
Tiril vinner verdenscupen

– Det er uvirkelig, rett og slett. Jeg tror jeg må bruke litt tid på å la det synke inn. Men det er en god følelse, i hvert fall, sa Weng til Viaplay kort tid etter at seieren var et faktum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kunne glise

Som i de siste verdenscupsprintene ble det en ren seiersduell mellom Kristine Stavås Skistad, og Jonna Sundling. Førstnevnte viste igjen knallform, hang med i det tyngre partiet og staket ned Sundling til seier med en margin på 13 hundredels sekund.

Weng kunne glise etter sin 3.-plass. Hun kontrollerte inn pallplassen og økte avstanden til Diggins i sammendraget til 156 poeng.

– Aldri vært så nervøs

– Jeg har aldri vært så nervøs. Det var gøy å komme på pallen i tillegg. Trenerne ropte «Tiril, vær snill», for jeg hadde jo gult kort. Så jeg prøvde å være snill, smilte hun.

Weng er den åttende norske kvinnen som vinner verdenscupen sammenlagt. Hennes eneste enkeltseier kom i vinterens Tour de Ski.

VANT: Med seier i semifinaleheatet er Tiril Udnes Weng sammenlagt vinner i verdenscupen i langrenn for kvinner.

Trengte 8. plass

Tiril trengte å komme på 8. plass totalt for å dra hjem sammenlagtseieren og hadde dermed fra før gode odds selv om hun ikke skulle ha vunnet semifinaleheatet.

Etter å ha vunnet semifinaleheatet var det allerede klart at uansett utfall av søndagens 20 km i Lahti, så ville hun ha flere poeng enn konkurrenten Jessie Diggins.

– Jeg vet hva som står på spill, sa Weng til Viaplay før rennet.

Stabilt god

Sammenlagtseieren i verdenscupen er en bemerkelsesverdig prestasjon av Nes-løperen som bare hadde vært på seierspallen i verdenscupen én gang før årets sesong.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Weng har vært stabilt god gjennom vinteren. Hun fikk med seg to stafettmedaljer fra VM, og nå kan hun juble over å ha vært den beste løperen i verdenscupen totalt.

Avgjørelsen falt på lørdagens sprint, der verdenscuptoer Jessie Diggins ble slått ut i kvartfinalen. Weng trengte dermed minst 8.-plass i rennet for å avgjøre sammenlagtkampen før søndagens avsluttende verdenscuprenn.

Det skilte 110 poeng mellom de to foran sprinten. Weng sikret seg fire flere bonuspoeng enn Diggins i prologen. Hun trengte å øke forspranget med ytterligere 17 poeng, ettersom det er 130 poeng å gå om på fellesstarten søndag.

Weng er den åttende norske kvinnen som vinner verdenscupen sammenlagt. Hennes eneste enkeltseier kom i vinterens Tour de Ski.