TRAPPA FULL: R&Å ILs mange håndballtalenter er blant de aktive som drar nytte av samarbeid med lokalt næringsliv. Nå har idrettslaget forlenget en avtale med Sparebank1 Østlandet med tre år.

Har signert ny avtale om samarbeid

Raumnes & Årnes IL og Sparebank1 Østlandet har samarbeidet siden 2014. Det har mange unge friskuser dratt god nytte av så langt.

Siden samarbeidet ble etablert i 2014, har det blitt utvidet i flere omganger. Nå har partene signert en ny treårsavtale.

– Vi har et kjempegodt samarbeid med SpareBank 1 Østlandet, og vi er glade for at de har forlenget samarbeidet med tre nye år. De bidrar med en betydelig sum, og de er hovedsponsor for idrettslaget, sier Thomas Sann, styreleder i Raumnes & Årnes IL.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han vil imidlertid ikke ut med noe konkret tall på hvor mye penger banken bidrar med.

Blant lokalbankens største avtaler

Sann legger til at dette er en viktig avtale som skaper stabilitet og økonomisk trygghet til å kunne tilrettelegge for god breddeaktivitet innen alle idrettsgrenene i R&Å IL, som nå med rundt tusen aktive medlemmer er et av de største idrettslagene i Nes.

Kristian Skjeldal Mathiesen jobber som finansrådgiver og markedsansvarlig hos Sparebank 1 Østlandets kontor på Årnes. Heller ikke han vil gå ut med noe konkret beløp.

– I Sparebank 1 er vi veldig forsiktig med å si hvor mye vi bidrar med. Vi ønsker ikke direktesummer på trykk. Det jeg kan si er at vi snakker om en betydelig sum. Dette er en av våre største avtaler lokalt, sier Skjeldal Mathiesen.

Han fastslår at de som lokalbank er opptatt av å være til stede og bidra lokalt.

– R&Å IL er viktig for veldig mange i distriktet, og vi er glade over å kunne bidra til at klubben kan utvikle seg videre og gi et godt tilbud til så mange som mulig, sier han.

Les også
Solid innspurt ga NM-medalje

Breddeidrett og inkludering

R&Å IL er en breddeklubb med idretter som fotball, håndball, basket og friidrett. Målet er at alle som vil skal ha mulighet til å drive med idretten sin.

– Idrett er en viktig inkluderingsarena og en stor del av hverdagen for veldig mange barn og unge. Vi skal tilby et godt sted for barna hvor de får oppleve mestringsglede i trygge og gode rammer. Da er det viktig med gode støttespillere som SpareBank 1 Østlandet som deler våre verdier, sier Thomas Sann.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Råd og kompetanse

Banken bidrar både økonomisk, og deler gjerne sin erfaring og kompetanse.

– Banken er opptatt av en sunn privatøkonomi og vi ønsker å være en god rådgiver for både klubben og klubbens medlemmer. Vi legger derfor opp til å kunne gjennomføre ulike temakvelder for medlemmene. I en tid hvor økonomien til mange har blitt strammere, tror vi dette vil være interessant og nyttig for flere, sier Kristian Skjeldal Mathiesen.

Bytte av sportsutstyr

Banken har også et konsept som kalles «Byttehelgen». Her samarbeider banken med idrettslag om å gjennomføre et bruktmarked slik at folk kan kjøpe og selge brukt sportsutstyr i lokalmiljøet. Banken ønsker å legge til rette for at R&Å IL kan gjennomføre byttehelger i Nes.

– Vi er opptatt av at alle barn og unge skal ha muligheten til å drive med idrett og aktiviteter. Flere idretter er dyrt, og brukt utstyr senker kostnaden. Byttehelgen er derfor et tiltak for å få ned kostnadene i idretten, og dette tilbudet er noe vi får svært gode tilbakemeldinger på, sier Skjeldal Mathiesen.

Les også
Pengegave gjør det mulig å reparere lys i lysløypa