SEIERSJUBEL: Hagas G14-spillere takket publikum i Neshallen etter at seieren var sikret. Foto: Haga IF Håndball

Har en god evne til å skjerpe seg

HÅNDBALL: Tirsdag kveld spilte Haga G14 seg til tabelltopp mot Frogner i Neshallen.

Dette referatet har vi fått fra Per Rune Holmøy, trener for G14 og G15 i Haga IF.

Bruntrøyene (Haga IF, red.anm.) hadde muligheten for å gå helt til topps på tabellen da de tok imot gjestene fra Frogner. De har vært i knallform så langt denne sesongen. Kampen begynte i høyt tempo og viste fra første kast at dette var en kamp Haga-guttene ville vinne.

Les også
Jenny tok NM-bronse

Etter snaue tre minutter sto det 3–0 til Haga på måltavla. Siden fortsatte de bare med fin spillet til halvveis i omgangen. Da begynte det å kladde litt, spesielt framover på banen. Det var mye slurv med dårlige mottak og pasninger. Frogner utnyttet dette, og knappet innpå. De var oppe i 10–9 fem minutter før pause, men Haga skjerpet seg mot slutten av omgangen og kunne gå til pause med ledelse 14–11.

I pausen ble bruntrøyene enige om at de må skjerpe avslutningene, og gjøre de avtalene de har trent på.

Les også
Nes Ski: Godt representert i sesongåpningen

Andre omgang startet med to kjappe mål til Haga, og de var oppe i en klar ledelse igjen. Frogner kom igjen opp i ryggen på Haga på stillingen 17–15 midtveis i omgangen, men da tok bruntrøyene seg sammen nok en gang og kontrollerte kampen ut.

Da de sortkledde blåste for full tid, sto det 24–18 til Haga på måltavla. Det betød seier nummer fem av seks mulige, og tabelltopp.

Les også
Gode grunner til jubel

Søndag spiller Hagas G14-spillere sin neste kamp i Neshallen. Da ønsker de seg igjen hjelp fra publikum når de møter tabellnabo Korsvoll.

Haga stilte med følgende mannskap i denne kampen: Marius Qvigstad (keeper), Emilio Markussen, Mathias Andreassen, Henrik Sakshaug, Ludvig Bergh Salamonsen, Sebastian Berg Olsen, Nicholas Reklev, Daniel Baraas og Benjamin Sefring.

Les også
Hanna Synnøve fikk landslagsplass