PÅ SCORINGSLISTA: Oda Folmo Myhr (i skuddet) satte inn en av scoringene til FUVOs damelag mot Eidskog. Tirsdag venter toppkamp mot Lillestrøm 2. Dette bildet er fra et tidligere oppgjør. Innfelt er Camilla Stensaas, seriekonsulent i NFF Akershus.

Halvparten av lagene i FUVOs avdeling har trukket seg

Sju av lagene i kvinnenes 4. divisjon i NFF Akershus har trukket seg. Fotballkretsen vil kontakte alle for å kartlegge årsaken.

Mens FUVO-damene kjemper om opprykk i den nevnte divisjonen, er det en urovekkende utvikling at så mange lag trekker seg fra spill i en og samme divisjonsavdeling i vår krets. Denne sesongen har nemlig hele sju lag trukket seg. Disse er Aurskog-Høland, Bjerke, Lørenskog 2, Nannestad, Nittedal, Rælingen og Skedsmo. I tillegg teller Fet på knappene.

Camilla Stensaas, seriekonsulent i Norges Fotballforbund Akershus (NFF Akershus), bekrefter dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Framover kommer vi til å ta kontakt med lag som trekker seg for å få et lite innblikk i hvor skoen trykker. Kanskje vi kan få noen av lagene over til Kvinner 7er-serien i kretsen, sier Stensaas, og legger til at 7er-serien er ganske stor i år.

Færre lag

– Tegner dette et bilde av et økende frafall i seniorfotballen på kvinnesiden?

– Seriespillet for kvinner på Romerike har vært gjennom noen endringer de siste årene på bakgrunn av endringer i nasjonale serier, men vi ser at det i år er noen færre lag som fullfører sesongen enn det har vært de siste årene, sier seriekonsulenten.

Hun forteller at tidligere var høyeste kretsserie på kvinnesiden 3. divisjon, men i år er 3. divisjon en interkretsserie. Det betyr at høyeste kretsserie for kvinner på Romerike nå er 4. divisjon.

Det vekker uansett oppsikt at klubber som Skedsmo og Rælingen nå er uten seniorlag i 11er-fotball for kvinner.

Mange unge

Fotballkretsen har foreløpig ingen tall på hvor mange spillere det er i seniorfotballen på kvinnesiden i Akershus.

– Idrettsregistreringen kommer ikke før 31. desember, så før det har vi ingen tall. Tallene til idrettsregistreringen sier heller ikke noe om hvor for eksempel en 16 år gammel jente spiller. Hun kan spille både juniorfotball og seniorfotball, sier Stensaas.

Hun forteller at en tilbakemelding fra klubbene er at det er mange unge spillere i 4. divisjon, og hun legger til at hun ikke sitter med noen konkrete tall knyttet til dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Faktaboks: KAMPFAKTA

Fotball

4. divisjon kvinner

FUVO – Eidskog 2–0

Mål FUVO: Oda Folmo Myhr, Vilde Kristine Aarhus.

FUVOs lag: Anna Edvardsen, Vilde Rustad Nilsen, Thea Hauge, Victoria Myrvang Freltofte, Oda Folmo Myhr, Susanne Martine Ødegaard, Emilie Kathrine Strømme Engelien, Marianne Tollhaug, Sarah Finstad Hansen, Tuva Sten Andersen, Vilde Kristine Aarhus, Ida Ormstad Nilsen, Kristin Ullern, Linnea Margrete Holberg Fjelland.

FUVO i toppkamp

FUVO har så langt spilt ti seriekamper i 4. divisjon Akershus. I den sist spilte ble det en 2-0-seier til FUVO over Eidskog. Med seier også i neste kamp – tirsdag denne uka borte mot Lillestrøm 2 – vil FUVOs damelag i fotball toppe 4. divisjonstabellen. Før det oppgjøret ligger nettopp Lillestrøm 2 på tabelltopp.

Ifølge NFF Akershus er det høyst sannsynlig kun ett lag som rykker opp.

– Hvordan er kabalen når det gjelder opprykk fra 4. divisjon?

– Det beste laget fra NFF Akershus skal ut i opprykkskvalifisering mot vinneren av 4. divisjon i NFF Oslo, NFF Indre Østland og Østfold Fotballkrets. Vinneren av denne kvalifiseringen rykker opp, sier Stensaas.

Les også
50 år med turnhistorie mellom to permer