NY FARGE: Haga IF har gått fra brune til svarte overtrekksdresser, her ser vi Lars Eugen Andresen (bak), i midten ser vi fra v. Elvira Aas og Madicken T. Andresen og Josefine K. Jentoftsen, foran fra v. Mathias Sværen og Mie Sværen i de nye overtrekksdressene. Foto: Haga IF

Haga IF går i svart

Etter snart 100 år med brune overtrekksdresser går Haga IF nå i svart. Spillerdraktene skal fortsatt være brune.

Klubbdrakter og -farger er følelser og skaper ofte debatt. I Nes har overgangen fra hvite shortser til svarte, av praktiske årsaker, skapt debatt. Nå er det Haga IFs tur til fargeskifte.

Les også
Hall til 65 millioner endelig tatt i bruk: – Føler lettelse og stolthet

– Lagene skal fortsatt spille i brune drakter, men overtrekksdressene blir svarte, sier Hanne Lindsveen, leder i fotballgruppa i Haga.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Og det skjer uten kontroverser?

– Noen av de eldste har reagert litt, men det ble ikke så mye debatt, sier Lindsveen videre.

Kostnadsspørsmål

Hun legger til at fotballgruppas klare ønske var å fortsette med brune overtrekksdresser, men hovedstyret i klubben bestemte at de skal bytte til svarte.

Dette har vært et økonomisk spørsmål for klubben, og litt av årsaken er at det ikke er så mange klubber med brune overtrekksdresser.

Les også
Backe Romerike AS får bygge ny skole på Auli

– Om vi skulle fortsatt med brunt, måtte klubben tatt opp store bestillinger. Da vil klubben bli sittende med risikoen og lageret, sier Lindsveen.

Da var det med andre ord ikke så vanskelig for klubben, det blir svarte overtrekksdresser.

Allerede på plass

Den mest profilerte klubben i Norge som spiller i brune drakter er Mjøndalen.

– Etter det jeg har hørt, har de slitt med det samme, og byttet til svarte overtrekksdresser, sier Lindsveen, og understreker at hun ikke har sjekket dette grundig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

NYTT: Mathilde Aune Arnstad i Haga IFs nye, svarte overtrekksdress. Foto: Haga IF

– Når skjer overgangen for Haga?

– De svarte er allerede på plass, og kan kjøpes hos Årnes Sport. Jeg ser flere som har kjøpt, men vi pålegger ikke medlemmene å bytte ut overtrekksdressene sine, sier fotballederen.

Måtte bli svart

– Var det flere farger enn svart som var aktuelle?

– Jeg har ikke hørt at andre farger har vært aktuelle, sier Lindsveen.

Les også
Ny runde om Runnivegen 15: – Vi skal skrive under på en kontrakt, men aner ikke hva vi får

Da klubben åpnet sin nye idrettshall på Auli nylig, ble det observert flere gamle overtrekksdresser. Folk hadde tydeligvis søkt i skap og skuffer for å finne fram de gamle dressene.

– Det var en del klenodier under åpningen, konstaterer Lindsveen.

Mjøndalen byttet farge

Mjøndalen er den mest profilerte klubben i Norge med brune drakter, og vi sendte klubben forespørsel om de har opplevde den samme utfordringen. Klubben bekrefter at de har byttet til svarte overtrekksdresser.

– Dette høres kjent ut ja. Vi har også gått over til svart treningskolleksjon til A-lag og Akademi, også noe i grått. For breddelagene har vi bestilt brune half zipper, som er spesialbestilling, og dermed mye dyrere i innkjøp, og det må kjøpes i store kvanta, sier Svein Erik Gevelt, daglig leder i Mjøndalen IF.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han forteller at de har en egen butikk (MIFshop) der de selger klær og utstyr til breddespillere, og at det reduserer risikoen noe, da de ser på dette som et salgsprodukt over år.