Haga-jenter inntok tabelltoppen

Hagas to J13-lag i håndball har lagt to nye seriekamper bak seg.

Denne artikkelen er basert på et referat fra Thomas Holmøy i Haga IFs håndballgruppe. Send oss referater.

Først ute var Haga 2 som spilte toppkamp borte mot Bøler. Med kampstart før klokka 10 var det en litt trøtt gjeng som startet oppvarming i Bøler Flerbrukshall. Etter en liten «wake-up-call» i oppvarmingen var jentene heltente og våkne fra start. Lagledelsen visste at Bøler pleier å score en del mål, så fokuset fra start var å sette et godt forsvarsspill.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KAMPFAKTA

Håndball

Jenter 13 Nivå 2 – B 4 Sluttspill

Bøler – Haga 2 11–15 (3–10)

Signe Asmyhr (keeper), Lillie-Sofie Nordby Hartman, Caroline Caspersen (6 mål), Luna Aakervik Øyan (2), Mathilde Andresen Norum (1), Jessica Bjørndalen Gran, Hanne-Marie Belsjø Thorud (3), Julie Walseth (1), Selma Holmøy (2), Emma Holmøy.

____________________________

Jenter 13 Nivå 2 – B 3 Sluttspill

Haga – Kråkerøy 2 9–19 (4–8)

Oline Evjen Røkke (keeper, 1 mål), Patrycja Okonek (3 mål), Amalie Jelstrup Arnstad, Ane Alexandra Hjemmen, Luna Aakervik Øyan (1), Leah Myhrvold Kopperud, Mathilde Andresen Norum, Mie Linnea Aarhus (2), Kaja Straaberg Holmen, Julie Walseth (1), Isabell Simonsen (1)

Jentene leverte. Forsvarsspillet var bunnsolid, og i angrep løste jentene Bølers offensive forsvar så bra at hjemmelaget raskt måtte legge om sin forsvarsformasjon. Haga stormet rett i en 5–0 ledelse før Bøler fikk sitt første mål. Haga bare økte utover i omgangen og gikk til pause med en solid 10-3-ledelse.

Les også
FUVO og R&Å i cupkvalifisering

I pausen fikk jentene beskjed om å nullstille og ikke tenke at kampen var avgjort. De skulle fortsette med sitt gode forsvarsspill og være obs på Bølers innspill til strek. Dette fungerte bra også i andre omgang, selv om det kladdet litt mer framover og skuddene ikke satt like godt. Haga vant kampen 15–11 og overtok tabelltoppen fra Bøler i denne avdelingen.

Søndag tok Haga imot Kråkerøy 2 i Neshallen. Kråkerøy er et lag som scorer nesten 20 mål i snitt, så også her var fokuset før kampstart å sette et godt forsvarsspill. Motstanderen hadde også et godt forsvar, og Hagas angrepsspill kladdet litt samtidig som det var utfordrende å løse Kråkerøys offensive forsvarsspill. I tillegg hadde gjestene en meget god keeper, så skuddene til hjemmelaget ble litt for enkle. Allikevel hang Haga godt med, og halvveis i første omgang sto det 3–4. Resten av omgangen ble det litt for mange tekniske feil i angrep og gjestene kunne kontre inn noen enkle mål. Det sto 4–8 til pause.

Les også
Haga 2 inntok tabelltoppen

Jentene fikk i pausen beskjed om å fortsette det gode forsvarsspillet og kjøre litt mer avtaler i angrep. Det fungerte bare delvis. Det ble fortsatt litt for enkle skudd mot Kråkerøys gode keeper. Positivt var det med sesongens første scoringer for Isabell (som er ganske ny) og Oline. Oline har stått mest i mål, men fikk spille litt utpå på slutten, mens Leah sporty tok seg av keeperjobben. En solid innsats av jentene, tross resultatet.

Les også
Jorunn stilte alene for Norge i lagkonkurransen – hun tok likevel medalje