GODE SKI: Jeg hadde gode ski, og gode bein, sier Tiril Udnes Weng etter sprinten i Drammen. Her blir hun nummer to i semifinalen med Julia Kern (t.v.) som vinner. I finalen var Tiril best av de to.

– Hadde gode ski og gode bein

Bare to dager etter den tøffe femmila i Kollen, sprintet Tiril Udnes Weng best av de som gikk tidenes første femmil for kvinner i verdenscupen.

– Det ble en bra dag, konstaterte Tiril overfor NTB etter 3. plassen i Drammen. Hun ble slått av de rene sprinterne Kristine Stavås Skistad og Jonna Sundling. Ingen av de fem andre finalistene i sprinten gikk femmila søndag.

– Hvordan er det mulig?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg hadde bra ski, det hjalp mye. Og jeg hadde gode bein også, sa Tiril.

Les også
Tiril styrket posisjonen som verdenscupleder

Det gode resultatet gjorde at Tiril økte ledelsen i verdenscupen igjen, og nå gjenstår fem individuelle konkurranser. Hun legger ikke skjul på at det å gå med den gule verdenscuptrøya med bare noen få renn igjen gir litt ekstra energi.

Mange timer i senga

På spørsmål om hvordan hun hadde restituert etter femmila, der Tiril i følge henne selv var helt ferdig mot slutten, svarte hun at mandagen ble brukt mest mulig i senga samt til inntak av karbohydrater.

Les også
Leder verdenscupen: – Det er tøft mentalt

Mye tyder likevel på at hun er i god form fortsatt etter VM, for hun må ha restituert raskt og godt etter femmila. Nå handler det om å holde amerikanske Diggins bak seg i de fem individuelle rennene som gjenstår.

– Nå handler det om å holde seg frisk, unngå uhell og samle mest mulig poeng, sier Tiril.

Falun, Tallin og Lahti

Dette er gjenstående program for langrennsløperne denne sesongen:

• 17. - 19. mars er det renn i Falun, med 10 km klassisk individuell start, samt sprint i fristil. Det skal også gås stafett, men landslagstrener Stig Rune Kveen vil skjerme Tiril for den belastningen.

PALLEN: Tiril Udnes Weng (t.h.) ble nummer tre, med Kristine Stavås Skistad som vinner på hjemmebane i Drammen.

• 21. mars er det sprint i fristil i Tallin.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

• Verdenscupen avsluttes med Lahti-helgen 24. - 26. mars. Der er det lagsprint (som Tiril trolig slipper å gå), sprint klassisk og 20 km fellesstart i klassisk stil.

Fordel Tiril?

Tiril slo selv fast at sprinten i Drammen tirsdag var fordel henne siden den gikk i klassisk stil. Hun er i utgangspunktet bedre i klassisk enn Diggins, mens Diggins nok er hakket bedre i fristil i utgangspunktet.

Les også
EM-gull til Jenny og lagvenninene etter dramatisk finale

De to distansene som gjenstår går i klassisk, og det var nettopp i 20 km fellesstart Tiril tok sin første verdenscupseier tidligere i vinter.

At tre av de fem rennene er sprint, er heller ikke negativt for Tiril. Selv sier hun dette om avslutningen:

– Det blir tett!