TAR STEG: Tiril Udnes Weng ble blant de ti beste i beinharde Tour de Ski. Nå tar hun det med ro noen dager. Dette bildet er fra italienske Val di Fiemme. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen

Tiril er godt fornøyd med touren

Tiril Udnes Weng ble nummer 10 i Tour de Ski. I denne artikkelen deler hun noen av sine tanker med Raumnes-leserne.

Søndag avsluttet Tour de Ski med monsterbakke-etappen i italienske Val de Fiemme. Tiril Udnes Weng (23) kjempet seg opp og krysset mållinja til en 10. plass sammenlagt i touren.

En krig fra bunn til topp

– Monsterbakken var brutal. Det ble en krig fra bånn til toppen. Jeg var litt ivrig i starten av bakken og fikk det forferdelig tungt i de bratteste partiene, forteller hun.

Dette er andre gang hun gjennomfører den helt spesielle etappen.

– Jeg gikk opp i fjor også. Jeg kunne ikke huske at det var så vondt, smiler hun.

Hun er godt fornøyd med en 10. plass i konkurranse med resten av verdenseliten.

– Det er jeg helt klart. Men jeg må si at det er litt kjedelig å se at det kun er 30 sekunder opp til en 6. plass, sier hun.

Norsk dominanse

Tour de Ski inneholder totalt sju etapper og Tiril sto for mange solide prestasjoner. Hun er altså blant topp 10, men hun har likevel fire andre norske utøvere foran seg på lista. Norge dominerer listene og Therese Johaug, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Uhrenholdt Jacobsen får det meste av oppmerksomheten selv om 23-åringen fra Årnes også er tilnærmet helt der oppe.

– Føles det litt ufortjent?

– Det er mange nordmenn i toppen av resultatlistene hver helg og det er naturlig at de får mest oppmerksomhet. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye over det temaet, sier Tiril.

Ytterligere et hakk

Hun er tilfreds med egen utvikling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg føler at jeg har nærmet meg toppen et lite hakk i år. Jeg presterer jevnere på et høyt nivå, og håper jeg kan slå til med et skikkelig godt renn i løpet av sesongen, fastslår hun.

Nå, i dagene etter touren, tar hun det litt mer med ro. Hun skal ikke konkurrere før i slutten av måneden.

- Nå blir det to helger uten skirenn, før jeg drar til Oberstdorf 25. - 26. januar, forteller Tiril.