15 MÅL: Mads K. Rismoen har 15 scoringer så langt i år, og til helgen kan han skyte FUVO til direkte NM-plass neste sesong.

FUVO: Spiller om NM-plass neste sesong

Seier i siste kamp og gode resultater i to - tre andre kamper kan gi FUVO direkte NM-plass neste sesong når siste serierunde spilles til helgen.

FUVO slo til med storseier forrige helg mot bunnlaget Raufoss 2. Totningene ble sendt hjem fra Funnefoss stadion med seks baklengsmål, tre av dem signert toppscorer Mads Kjernsby Rismoen. Stian Westerheim, Simen Høglien og ett selvmål ga 6-0 til FUVO. Rismoen er dermed oppe i 15 scoringer denne sesongen.

I helgen var det ikke så mye å prate om i FUVO-leiren. Elverum tok ledelsen, men bare seks minutter senere utliknet Fredrik Nilsen. Elverum slo tilbake med to scoringer før pause, samt en like etter, og vant til slutt 5-1.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Personlige feil i det defensive arbeidet straffer seg mot såpass gode lag, konstaterer FUVO-leder Tom Hagen.

Stortapet betyr ikke at FUVOs mål om direkte NM-plass neste år kan legges vekk når én kamp gjenstår. Til helgen kommer Molde 2 til Funnefoss, og seier med to mål sender FUVO forbi Molde 2. At Raufoss 2 tar poeng fra HamKam 2 er det ingen som tror på, så da ender HamKam foran FUVO. Brumunddal skal møte Hønefoss. Sistnevnte må vinne for å holde liv i drømmen om opprykk, og Hønefoss-seier vil være bra for FUVO.

Selv om FUVO for lengst har reddet plassen, er det fortsatt mye å spille om i den siste serierunden. Seier og direkte NM-plass neste sesong betyr mye, ikke minst økonomisk, for FUVOs del. Det betyr også mye å avslutte en sesong med seier, spesielt en sesong der det har vært en del opp og ned, og der nedrykksspøkelset har ligget over klubben i en periode i høst.