SKAL REPRESENTERE NORGE: Frida Rimstad (16) fra Fenstad presterte så bra i Ungdomsmesterskapet i mangekamp at nå bærer det rett til Nordisk mesterskap.

Frida til Nordisk i mangekamp

Frida Rimstad (16) fra Fenstad tro til med en 7-kampserie som sendte henne rett til Nordisk mesterskap.

Det hele skjedde i årets ungdomsmesterskap (UM) i mangekamp. Søstrene Frida og Hanna Rimstad, som nå konkurrerer for Ull/Kisa etter å ha startet friidrettskarrieren i Raumnes & Årnes IL, stilte til start.

Solid serie

Frida, som fylte 16 år for noen få dager siden, stilte i 7-kamp og oppnådde følgende serie: 80 m hekk (76,2 centimeter høye hekker): 12,82. Høyde: 1,54. Kule (3 kg): 10,53. 200 meter: 27,63. Lengde: 5,34. Spyd (500 gram): 24,03. 800 meter: 2,54,02.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette ga totalt 4044 poeng, noe som var godt nok til sølvmedalje. 16-åringen fra Nes ble kun slått av Susanne Tveit Amundsen, Asker Skiklubb, som oppnådde oppsiktsvekkende 4852 poeng.

God sesongstart

Frida vant blant annet høyde- og lengdekonkurransene. Hun var tilfreds med egne prestasjoner.

– Ja, jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde egentlig ikke så høye forventninger og flere av øvelsene var nye for meg, så jeg visste ikke helt hvor jeg sto, sier hun.

UM fant sted i Moss sist helg og var sesongstart for Fridas del. Hun var usikker på hvor hun lå formmessig.

Les også
Imponerte i landets største håndballturnering

– Jeg er fornøyd med resultatet i de aller fleste øvelsene, og det lover godt for resten av sesongen. Det var en del øvelser som jeg aldri har konkurrert i før, spyd og 800 meter, og jeg er glad for at jeg gjennomførte disse på en grei måte selv om jeg mistet mye poeng, sier Frida.

Flagget på brystet

Alt i alt holdt det altså til 2. plass i UM og uttak på det norske laget til Nordisk mesterskap. Hun gleder seg til å konkurrere med flagget på brystet.

– Det har alltid vært en drøm å få representere Norge, så det er gøy å få den oppfylt.

– Det har alltid vært en drøm å få representere Norge, så det er gøy å få den oppfylt. Jeg er på ingen måte noen medaljekandidat i dette mesterskapet, men jeg tar det som en fin erfaring. Og så er dette noe som motiverer veldig for videre satsing, sier Frida.

– Er det mangekamp du satser mest på nå?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nei, det er det ikke. Jeg er med for gøy og for å ikke få en altfor ensidig trening. Det er lengde og tresteg som er mine favorittøvelser, sier Frida.

Hun betegner lengde som sin hovedøvelse.

– Men i mangekamp liker jeg også hekk og 200 meter, legger hun til.

Nordisk i Sverige

Nordisk mesterskap i mangekamp finner sted i Borås i Sverige 10. og 11. juni. Der skal Frida konkurrere mot utøvere som er eldre, i U-18-klassen, utøvere som spesialiserer seg på mangekamp.

– Jeg går inn i konkurransen med lave skuldre og føler ikke noe press. Jeg håper å sette noen perser og gjøre en god serie, men jeg er altfor svak i spyd og på 800 meter til å hevde meg i toppen, sier hun.

Les også
Tiril og Lotta: – Deilig å komme hjem

Målet er å ha det så morsomt som mulig.

– Samtidig ser jeg fram til å bli kjent med andre og å få erfaring med internasjonale mesterskap, legger hun til.

Hanna med seier

Fridas yngre søster Hanna (13) var som nevnt også med i Ungdomsmesterskapet i Moss. Hun gjorde det meget bra og gikk til topps i J13-klassen med følgende serie i 6-kamp:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kule (2 kg), 11,48. 60 meter, 8,97. Lengde: 4,94. 60 meter hekk (76,2 cm), 10,50. Høyde, 159. 600 meter: 1.56,55.

Dette ga seier og UM-tittel i 13-årsklassen med totalt 5467 poeng, noe som faktisk blir betegnet som en av de beste seriene noensinne i Norge på dette alderstrinnet.

Les også
SE BILDENE: Ingen cupbombe, men moro lell